• Načítám...
>

Strážníci dostanou balistické a reflexní vesty

  • 22. srpna 2019,
  • 18:01,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Městská policie plánuje nákup balistických a reflexních vest pro své zaměstnance. Nové vybavení pro strážníky by mělo vyjít na několik milionů korun.

Stáhnout video
Reklama

Ochrana proti noži, odolnost vůči střelám z běžného typu pistolí a lehký materiál zhruba do 2,5 kilogramu. Takové budou nové takzvaně podkošilové balistické vesty pražských strážníků. Nová balistika by navíc měla být co nejohebnější, aby v ní strážníci mohli při svých službách pracovat takřka bez omezení.

"Např. ve smyslu toho, kdy pronásledují nějakého pachatele nebo když jednají v něčem, při čem se musí hýbat. Já jsem osobně přesvědčený o tom, že všichni členové všech bezpečnostních sborů by měli mít k dispozici tento typ ochranného pracovního prostředku. Ta situace dnes není úplně optimální a i na základě svých vlastních zkušeností vím, že se často banální řešené věci mohou vyvinout v situace, kdy jde o život. A pak už si tu vestu nasadit nestihnete," řekl Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

Plánovaná veřejná zakázka na nákup ochranného a současně praktického vybavení vyjde město přibližně na 19 milionů korun. Vedle balistických vest ale městská policie hodlá nakoupit také reflexní vesty, na jejichž prototypu se výrazně podílela.

"My jsme tuto vestu vyvíjeli ve spolupráci s výrobcem na základě zkušeností našich strážníků, kteří ji testovali. Na této vestě je více úložného prostoru, kapes, které strážníci samozřejmě potřebují, s ohledem na množství vybavení, které používají při výkonu práce. Jsou tady navíc poutka ve spodní části, která budou sloužit k uchycení a nadlehčení opasků, které nosí. Celá ta spodní část je v černém provedení kvůli špinění. Další změnou jsou ty reflexní prvky, tedy jak to reflexní provedení, tak šachovnice na ramenech. To je úplně nová věc, která samozřejmě u státní policie není. Mimo jiné také znak městské policie a poutka na uchycení minikamer, které strážníci budou v rámci výkonu služby používat," řekl Eduard Šuster.

Pokud rada hlavního města schválí výběr dodavatele, vedení městské policie předpokládá podpis smlouvy na tuto veřejnou zakázku ještě letos přibližně do konce září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu