• Načítám...
>

V Praze proběhne blokové čištění ulic

  • 22. srpna 2019,
  • 19:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Reklama

TSK hl. m. Prahy spustila druhé letošní blokové čištění ulic. Týká se městských částí Praha 1 až Praha 22.

"Jedná se o ruční a strojní čištění ulic. Vždy dochází k vyčištění komunikace včetně odvodnění. Strojní čištění se provádí nejen splachem, ale také samosběrem. A ruční čištění je seškrabání, smetení, případně se odstraňuje i plevel," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

O blokovém čištění se Pražané dozví např. prostřednictvím dopravního značení.

"Blokové čištění se provádí v čase od 8:00 do 15:00. Vždy budou dopravní značky v ulicích umístěny 7 dní předem a řidiči mohou také využít náš web, kde najdou buď přímo informaci na mapě, kde si mohou zadat konkrétní ulici, nebo mohou využít TSK info, kdy jim po zaregistrování budou chodit nejen aktuality TSK, ale také právě blokové čištění," řekla Barbora Lišková.

V případě nerespektování dopravního značení hrozí řidičům peněžitý postih. 

"Zejména na vybraných blocích, kde nám blokuje toto čištění, příkladně vyčištění odvodnění nebo se celkově jedná o frekventovanou lokalitu, se provádí technický úkon, což je naložení vozu na odtahové vozidlo a po vyčištění komunikace se vozidlo vrací. Řidič poté dostane obsílku, kde musí zaplatit pokutu, která je 1300 korun," řekla Barbora Lišková.

Řidiči může být také uložena pokuta městskou nebo státní policií. V ojedinělých případech může být auto odtaženo na odtahové parkoviště a po ukončení čištění vráceno zpět. Řidiči v tomto případě zaplatí až 4 tisíce korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu