• Načítám...
>

Výstava impresionismu se těší velké oblibě

  • 22. srpna 2019,
  • 20:34,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V paláci Kinských je k vidění jedinečná výstava francouzského impresionismu. Sbírku, která dnes patří dánskému státnímu uměleckému muzeu, vybudoval ve 20. letech dánský podnikatel a mecenáš Wilhelm Hansen. Lidé mohou expozici navštívit do 13. října.

Reklama

Úspěšná výstava francouzského impresionismu v paláci Kinských se těší velké oblibě. Od jejího zahájení už ji navštívilo přes 40 tisíc lidí. A ti, kdo to ještě nestihli, stále mají šanci.

"Můžeme zde vidět malíře impresionismu, jako byl Claude Monet, Alfred Sisley, Camille Pissarro nebo Auguste Renoir. Ale zároveň tato sbírka představuje také malíře, kteří impresionismu předcházeli, jako je romantický malíř Eugène Delacroix. Můžeme zmínit také představitele realismu Gustava Courbeta. A naopak se zde nachází také díla malířů, kteří na impresionismus navazovali," řekla Petra Kolářová, kurátorka výstavy.

Kolekci 60 obrazů nevyčíslitelné hodnoty vybudoval dánský podnikatel a mecenáš Wilhelm Hansen. Dnes patří sbírka dánskému státnímu uměleckému muzeu.

"Jedná se o jedinečnou příležitost vidět tuto dánskou sbírku v Praze v paláci Kinských v Národní galerii. Tato sbírka 60 obrazů putovala a dále poputuje po dalších evropských a světových metropolích. Před námi byla vystavena např. v Paříži v Musée Jacquemart-André," řekla Petra Kolářová.

Lidé mohou v paláci Kinských vidět např. nejcennější obraz Clauda Moneta - Most Waterloo. Expozice bude přístupná do 13. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu