• Načítám...
>

Botanická zahrada v centru Prahy je oázou klidu

  • 23. srpna 2019,
  • 15:11,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK má rozlohu 3,5 hektaru a v jejím areálu se nachází mimo jiné i budova Katedry botaniky Přírodovědecké fakulty. Lidé o této oáze klidu přímo uprostřed centra města mnohdy neví. A tak bývají při první návštěvě mile překvapeni.

anketa

V botanické zahradě se každoročně navíc konají také různé výstavy. Například v srpnu tu bývá expozice exotického ptactva. A kdo právě v tomto termínu dorazí, má unikátní možnost spatřit vzácný vykvetlý leknín.

"V tomto tropickém skleníku jsou umístěná velká jezírka, takový rybníček, ve kterém plavou ryby a zároveň tam kvete leknín, kterému se říká viktorie. Ta roste vlastně jednou za rok během naší výstavy, což mám velkou radost, protože vždy vyroste přes ráno při sluníčku a lidé ji mohou vidět," řekla Aneta Vychytilová, vedoucí provozu výstavy.

Lidé zde ale mohou obdivovat také nespočet dalších vzácných rostlin. A to celoročně.

"Ve skleníkových expozicích mohou návštěvníci navštívit tropické rostliny, pak subtropické rostliny, které přes letní období pěstujeme venku. Ty každý podzim uklízíme. A stálá expozice je tam kaktusů a sukulentů, tu mohou navštívit celoročně na jednom místě přímo ve skleníku," řekl Ladislav Pavlata, ředitel Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty.

Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty UK ročně navštíví 100 tisíc lidí. Brány do areálu se nachází v ulici Na Slupi v Praze 2 a návštěvníkům se otevírají denně vždy od 10:00 po dobu celého roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu