• Načítám...
>

Vinice na Grébovce se připravuje na vinobraní

  • 25. srpna 2019,
  • 10:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Vinobraní na Grébovce - to je jedna z největších oslav vína a burčáku, které v hlavním městě můžete navštívit. Kromě ochutnávek od vinařů z celé republiky vás čeká spousta zábavy pro celou rodinu. Letošní ročník má podtitul roztančená dvojka a tak nebude chybět ani pokus o rekord v počtu najednou tančících párů.

Reklama

Víno a Burčák z celé Moravy, ale i z Mělnicka a hlavně vinice na Grébovce, na to vše se můžete těšit na tradičním vinobraní v Praze 2. Uskuteční se 20. a 21. září. A S ním je tradičně spojený i pestrý kulturní program.

"Můžete se těšit na skvělou muziku, vrcholem letošního vinobraní bude koncert kapely Support Lesbians, bude tady celá řada soutěží pro děti," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

V sobotu ve čtvrt na šest se navíc můžete připojit k pokusu o vytvoření rekordu.

"Pokusíme se roztančit dvojku a pokusit se vytvořit možná světový rekord v počtu tanečních párů na jednom místě. Takže ti z vás, kteří rádi tančíte a nebo se na tanec rádi díváte jako já, přijďte a pomozte nám vytvořit ten rekord a nebo se přijďte jen bavit a ochutnat dobré víno nebo burčák," řekla Jana Černochová.

Hostitelská Vinice na Grébovce nabízí hned několik druhů vín.

"V současné době zde pěstujeme 7 odrůd vína, 4 bílé odrůdy, 3 červené. Na vinobraní jsme připravili především oceněná vína z letošní národní soutěže vín, takže se návštěvníci mohou těšit na Hibernal, Ryzlink rýnský a Neronet," řekl Pavel Bulánek, správce vinice.

Vína z Grébovky jsou navíc pravidelně oceňovaná v soutěžích pořádané cechem Vinařů.

"Tato vinice má o 4 stupně vyšší teplotu než jižní svahy na Moravě, takže i největším škarohlídům, kteří říkali, jak můžeme v Praze pěstovat dobré víno, říkáme, že můžeme," řekla Jana Černochová.

"Ta vína nemají výraznou mineralitu, ta kyselina není drtivá a ta vína jsou relativně brzy pitelná a příjemně pitelná," řekl Pavel Bulánek.

Pokud tedy chce ochutnat vína z Grébovky nebo i od jiných vinařů, dorazte v pátek 20. září na Náměstí Míru nebo v sobotu 21. září do Havlíčkových sadů. Podrobný program a všechny potřebné informace získáte na stránkách vinobraninagrebovce.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu