• Načítám...
>

Signal festival opět rozsvítí ulice Prahy

  • 4. září 2019,
  • 20:13,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Sedmý ročník Signal festivalu představí návštěvníkům 18 uměleckých instalací od tvůrců z České republiky i ze zahraničí. K vidění budou na třech trasách, které povedou Malou Stranou, Starým Městem a Karlínem. Festival bude provázet společné téma, kterým bude 30. výročí od významných společenských změn v České republice.

Reklama

Od 10. do 13. října proběhne v naší metropoli velkolepá světelná přehlídka. Pro návštěvníky Prahy bude připraven Signal festival, který opět nabídne velký zážitek. Letošním tématem je 30. výročí od sametové revoluce.

"Nahlížíme na tu revoluci nejen společensky, ale technologicky. Jsme v turbulentním období. A proto jsme se rozhodli oslovit jednotlivé umělce festivalu s tímto konceptem, aby se na to téma, ať to společenské, technologické nebo jakékoliv jiné, které vnímají jako podstatné, podívali skrze ty jednotlivé instalace," řekl Martin Pošta, ředitel Signal festivalu.

Festival, který jen v minulém roce přilákal kolem půl milionu lidí, dlouhodobě podporuje i pražský magistrát. I díky tomu dosáhla tato událost takového měřítka.

"Ta podpora spočívá v několika věcech. Co se týče financí, je tam čtyřletý grant od města ve výši asi 6 milionů každý rok," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Videomappingy budou k vidění na 3 trasách, které povedou Malou Stranou, Starým Městem a Karlínem. Návštěvníkům se představí 18 uměleckých instalací. Mezi nimi bude i dílo světově uznávané architektky Evy Jiřičné, která představí tajemný světelný objekt umístěný ve Vojanových sadech.

"Lidé, kteří na tuto instalaci přijdou, budou napřed muset projít tím, že se uvidí v kouzelných zrcadlech, aby mohli zpytovat své svědomí," řekla Eva Jiřičná, architektka.

Zájemci mohou využít i mapu provázející po jednotlivých instalacích, která bude letos zcela zdarma. A to v podobě mobilní aplikace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu