• Načítám...
>

Festival vědy přilákal stovky zájemců

  • 4. září 2019,
  • 20:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na Vítězném náměstí se konal 7. ročník Festivalu vědy. Jedná se o společný projekt vysokých škol, akademických a volnočasových institucí. Během celého dne si tu mohli zájemci ozkoušet práci na více než stovce vědeckých stanovišť.

Stáhnout video
Reklama

Práce v laboratoři, první pomoc nebo další vědeckotechnické práce byly prezentovány na Festivalu vědy. Letošní 7. ročník nabídl na Vítězném náměstí více než 100 expozic.

"Každý ročník má své téma a letošní ročník má téma věda v profesích. A myslím si, že ho tedy dokonale naplňuje, protože je tady velká spousta zajímavých věcí, kde se názorně ukazuje, jak se věda promítá do praxe a do toho, co zpátky přináší," řekla Irena Krumlová, koordinátorka Festivalu vědy.

Festival byl určený pro všechny generace.

"Dopoledne primárně základní a střední školy. Ale je to určené i pro vysokoškoláky, pro veřejnost. Prostě každý, kdo má zájem, chce si hrát a bavit se a při tom se i něco dozvědět. Kdokoliv bez omezení věku," řekla Irena Krumlová.

Festival každoročně pořádá DDM hl. m. Prahy ve spolupráci s Akademií věd ČR, VŠCHT a ČVUT. I letošní ročník byl zorganizovaný za podpory Prahy 6 a pražského magistrátu.

"V letošním roce je festival ještě samofinancovatelný, tzn. nemuseli jsme dávat finanční dotaci, ale od příštího roku počítáme s tím, že právě na tuto akci navýšíme finanční alokaci," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"Festival vědy podporujeme finančně na základě dotačních řízení na volný čas. Pak podporujeme i poskytnutím našeho prostoru," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

V příštích letech by MČ ráda rozšířila festival i do přilehlých ulic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu