• Načítám...
>

V Centrálním parku Lužiny se sešli milovníci psů

  • 10. září 2019,
  • 2:23,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha 13 oslavila psí den. Pro majitele čtyřnohých miláčků byl připraven bohatý program. Na akci nechyběly útulky s pejsky k adopci, chovatelská poradna či stánky s potřebami a občerstvením. A i letos se soutěžilo.

Reklama

I přes nepříznivé počasí si nenechali ujít majitelé čtyřnohých kamarádů psí den v Centrálním parku Lužiny. Připraveny byly nejrůznější soutěže, na kterých si mohli ověřit své dovednosti. Mezi disciplínami nechyběly například skoky do dálky či tahání nejrůznější zátěže.

"Máme tady veterinární kliniku, budeme kontrolovat chrup, najdeme tady v podstatě všechno. Mohou si tady nakoupit, zasportovat. Máme tady soutěže, které není důležité vyhrát, ale zúčastnit se," řekla Karolína Hájková, organizátorka akce.

Do Centrálního parku se svými páníčky dorazili psi nejrůznějších ras. Nás zajímalo, podle čeho si majitelé vybírali své čtyřnohé kamarády.

anketa

Praha 13 se může pochlubit početnou komunitou pejskařů. Radnice této městské části proto podporuje tuto událost, jejíž cílem je nejen vzdělávat, ale i posilovat vzájemné sousedské vztahy.

"Někdy komunita pejskařů a nepejskařů spolu trošku bojuje, má problémy, když jsou pejskaři neukáznění, takže i tato akce slouží k takové osvětě a přiblížení," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Ty 4 ročníky jsou výborné, protože nám letos chodí kolem 2 - 3 tisíc návštěvníků," řekl David Zelený, místostarosta MČ Praha 13.

Kromě jiného mohli také pejsci ochutnat vybrané psí delikatesy. Lidé se mohli seznámit s prací útulků a také se informovat o tom, jak správně komunikovat s pejskem, aby rozuměl povelům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu