• Načítám...
>

Na nábřeží Vltavy vznikne nový velký park

  • 10. září 2019,
  • 17:31,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na nábřeží Vltavy vznikne jeden z posledních velkých městských parků v centru metropole. Na jednání rady o tom rozhodli pražští politici. Město nyní nechá vypracovat studii.

Reklama

Park Maniny. To bude název nového pražského parku, který chce vybudovat vedení metropole na nábřeží Vltavy. Konkrétně na Rohanském a Libeňském ostrově.

"Za tu realizaci bych rád, aby ty 3 fáze, které budou v průběhu té realizace, rsp. fáze 1 a 2, to je ta největší část toho parku, byly zahájeny již příští rok na jaře. Vzhledem k tomu, že stavební práce se nám navýšily, bylo potřeba schválit změnu záměru investičního odboru a v současné době je odhadovaná částka 617 milionů korun," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vznik jednoho z posledních velkých městských parků v centru metropole inicioval společně s náměstkem primátora Petrem Hlubučkem také náměstek Petr Hlaváček. Vybudování parku Maniny totiž bude souviset i s koncepční studií pro Rohanský a Libeňský ostrov.

"Ten vlastní tisk je kompatibilní se záměrem zpracovat celkovou studii, která zabírá celé to území včetně části Libeňského mostu, který je na valu, tak aby se všechny záměry zkoordinovaly a umožnil se i správný průtok vody v případě povodní. Je to kombinace technického díla, která směřuje k novému městskému parku," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Rohanský a Libeňský ostrov s přístavem jsou významnou součástí pravopobřežního holešovického meandru Vltavy. Park, který tady vznikne, bude kromě relaxační funkce plnit navíc také roli regionálního biocentra - územního systému ekologické stability.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu