• Načítám...
>

Staroměstská tržnice projde opravami

  • 10. září 2019,
  • 17:39,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Staroměstská tržnice projde opravami. Vedení Prahy vypíše tendr pro rekonstrukci do konce září. Chátrající památkově chráněný prostor lidem opět nabídne trhy, ale například také posezení v kavárně.

Reklama

Staroměstská tržnice projde už brzy opravami. Ty plánuje Magistrát hlavního města Prahy. Obchodní pasáž teď zeje prázdnotou. Mimo provoz je místní supermarket a skončila také čínská restaurace. Otevřená je ještě prodejna drogerie a také výrobna klíčů a opravna obuvi, kterou tady provozuje pan Rejhon.

"Do konce října jsme tady, potom půjdeme na Veletržní. Tam je nové obchodní centrum, které se otevírá 7. listopadu. Ti lidé sem vůbec nechodí, jen se otočí. Nebýt stálých zákazníků tak to vůbec nejde," řekl Tomáš Rejhon, provozovatel opravny obuvi.

Tendr, který město plánuje vypsat do konce září, by měl být vysoutěžen do konce roku. Magistrát už má na přestavbu stavební povolení. Pokud vše půjde hladce, prostory se lidem znovu otevřou na přelomu roku 2021 a 2022.

"Do budoucna bychom tam chtěli něco vybudovat. Vybudovat to, co tam bylo v minulosti, tedy tržnici. Nicméně ta tržnice by neměla být pouze místem, kam si půjdete nakoupit jídlo, mělo by to být jakýmsi legendárním kulturním společenským místem, kam si pojedete nakoupit, kam se půjdete dobře najít a pobavit," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Po opravách pak město plánuje prostory pronajmout soukromému provozovateli, který ale musí mít s podobným provozem zkušenosti.

"Chceme aby ten budoucí provozovatel už měl něco za sebou, už něco uměl a měl alespoň minimální zkušenost s provozováním tohoto typu zařízení. A vyhraje samozřejmě ten, kdo nabídne nejlepší ekonomické podmínky a nejlepší záměr po obsahové stránce věci," řekl Jan Chabr.

Opravy chátrajícího památkově chráněného objektu schválilo pražské zastupitelstvo už v roce 2016. Původně se ale počítalo s tím, že by prostory opravila sama firma, která by výběrové řízení vyhrála. Provoz by pak měla zajištěn na dalších 25 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu