• Načítám...
>

Kinského zahrady rozezněly filmové melodie

  • 10. září 2019,
  • 23:38,
  • PRAHA,
  • Redakce

Reklama

V Kinského zahradě zazněly oblíbené filmové skladby. Konal se zde totiž už 3. ročník Open air koncertu filmových melodií. Divákům je jako obvykle zahrál Pražský filmový orchestr.

"Pro ně je to mimořádně úspěšný projekt. Minulý i předminulý rok tady bylo několik tisíc diváků a my jsme strašně rádi, že filmové melodie táhnou a že se baví při tomto koncertu. Většinou bývá zhruba hodinu, ale diváci si většinou vynutí ještě několik přídavků," řekl Lukáš Herold, radní MČ Praha 5.

Letošní koncert byl však oproti předchozím dvěma trochu jiný. Dirigent Jiří Korynta se totiž rozhodl do programu zahrnout novinku - a to hudbu z jedné z nejoblíbenějších počítačových her dnešní doby.

"Fortnite je dnes obrovským hitem posledních let, každé dítě to hraje na mobilu nebo PC a nikdo moc nezná tu hudbu, ale v tom menu tam je a já jsem si říkal, jaké to bude pro ty lidi. Už jednak, že uslyší ten titul Fortnite, tak je to přiláká, ale že si i uvědomí, že tam nějaká hudba je," řekl Jiří Korynta, dirigent Pražského filmového orchestru.

anketa

Pokud jste letošní koncert nestihli, nemusíte zoufat. I příští rok se oblíbené filmové skladby do Kinského zahrady vrátí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu