• Načítám...
>

Staroměstská radnice se otevřela dokořán

  • 11. září 2019,
  • 12:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Koncerty, komentované prohlídky, workshopy i zpřístupnění běžně nepřístupných míst. To vše slibuje akce Radnice dokořán. Ta se letos koná již popáté a připomíná výročí založení radnice v roce 1338.

Reklama

5. ročník akce Radnice dokořán byl zahájen. Jako první z programu mohli lidé navštívit koncert v Brožíkově sále. Během něj zazněly známé skladby a písně jak v českém, tak i francouzském jazyce.

"My jsme pro návštěvníky připravili program, kterému říkáme Rendezvous, který je o setkání českého a francouzského šansonu. Ale dnes v těchto unikátních prostorách jsme to setkání rozšířili na setkání s Unique Quartetem Šimona Marka. To je smyčcové kvarteto. Já si myslím, že jen podpoří atmosféru těch šansonů, které nejsou myslím jen doménou francouzské muziky, určitě patří neodmyslitelně i na pražskou scénu," řekla Radka Fišarová, zpěvačka.

Cílem akce je přiblížit Pražanům a návštěvníkům Prahy jeden ze symbolů hlavního města - Staroměstskou radnici.

"To je akce, kterou pořádáme každoročně ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy právě na Staroměstské radnici, abychom upozornili na výročí založení Staroměstské radnice, které připadá právě na září. Pro zájemce je připraven bohatý program ve formě různých tématických přednášek, prohlídek běžně nepřístupných prostor, nebo právě hudebních vystoupení," řekl Antonín Baloun, manažer Staroměstské radnice.

Ani letos nebudou chybět tříhodinové komentované prohlídky Staroměstské radnice.

"Během kterých si návštěvníci mohou Staroměstskou radnici skutečně od podzemí až po ty nejvyšší patra. Bude připravena i velmi netradiční akce, kterou bude středověký workshop, který bude probíhat 17. září v radničním podzemí, kam se sjedou archeologové víceméně z celé ČR," řekl Antonín Baloun.

Akce Radnice dokořán potrvá až do 18. září, kdy bude zakončena koncertem chrámového sboru v Kapli Panny Marie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu