• Načítám...
>

Zdravotníci, hasiči a policisté školí děti

  • 11. září 2019,
  • 13:58,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Zdravotníci, hasiči a policisté školí děti základních a středních škol a to v rámci akce Týden hrdinů. Ta prohýbá na pražském Výstavišti. Děti se tu dozvědí třeba jak dávat první pomoc, co dělat v případě požáru nebo jak se bránit kyberšikaně.

Reklama

Týden hrdinů. To je akce, kterou až do pátku pořádá Výstaviště Praha. Studenti základních a středních škol tu procházejí školením od hasičů, policie a záchranky.

"Zaměřujeme se na nějaké krizové nebo problematické jevy. To znamená drogová závislost, kyberšikana u žáků druhých stupňů. U žáků prvních stupňů je to základní prevence," řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Během 5 dnů bude od preventistů záchranných složek proškoleno více než 2 tisíce dětí.

"Pražští záchranáři učí děti ze základních škol základům první pomoci. Hlavně to, že nepotřebují k poskytnutí první pomoci vůbec nic jiného než své vlastní ruce. A aby se nebáli na tísňovou linku 155 zavolat, že tam sedí erudovaný operátor, který jim vždy pomůže jak v konkrétní situaci postupovat," řekla Jana Poštová, tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy.

"Ukázat jim nejčastější příčiny požárů, ukázat jim jak předcházet těm příčinám. To jsou ty základní věci, hra s otevřeným ohněm, prskavky na stromečku během Vánoc a podobné nejčastější nešvary," řekl Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS hl. m. Prahy.

Děti si např. mohou vyzkoušet i jízdu a nástrahy na stále populárnějších elektrických koloběžkách.

"Tady mají možnost vyzkoušet si různé nástrahy, které je v městském provozu čekají. Třeba dlažební kostky, kanály, křížené koleje a podobně. Pak mají šanci se dozvědět něco o tom, na jakých dopravních prostředcích se v tuto chvíli mohou pohybovat, jaké jsou tam zákonitosti pohybu, co vše musí dodržet," řekl Jiří Polomis, krajský koordinátor organizace BESIP.

Populární u žáků jsou např. i tzv. opilecké brýle. Ty simulují orientaci v prostoru po požití alkoholu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu