• Načítám...
>

Kampaň Neskákej mi pod kola nabádá k opatrnosti

  • 11. září 2019,
  • 14:31,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Neskákej mi pod kola - to je název už známé kampaně, která poukazuje na časté střety tramvaje s chodcem. Ty si mohou vyžádat tu nejvyšší daň. I přes apely jsou tyto nehody stále častým jevem. Tentokrát se Dopravní podnik hl. m. Prahy rozhodl na tento fakt upozornit fotografiemi, které zachycují následky srážky tramvaje s člověkem.

Reklama

"Dívání se do mobilu, sluchátka a spěch. Lidé zbytečně spěchají a pak se bohužel stane neštěstí."

Těmito slovy začíná svou přednášku preventista dopravního podniku, který má za úkol představit mládeži a žákům nejčastější důvody a následky střetů člověka s tramvají. Právě k tomuto účelu slouží preventivní tramvaj, která je nově veřejnosti přístupná do čtvrtečního odpoledne v zastávky Výstaviště Holešovice. Interiér vagónu je navíc polepen fotkami vážně zraněných obětí těchto nehod.

"V této tramvaji seznámíme děti s tím jak se chovat, jaké mohou být následky, aby si opravdu dokázali uvědomit, co vše může přinést chvilka nepozornosti," řekla Hana Pohanová, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

anketa

Většina lidí na přechodech nesleduje dopravu ale raději se věnuje mobilnímu telefonu. Málokdo z nich si však uvědomuje, že ohrožuje nejen sebe ale i cestující, kteří musí ustát prudké zabrzdění. Tuto situaci si mohou zájemci taktéž vyzkoušet na vlastní kůži během simulované jízdy. Na místě jsou přítomní i hasiči DP s nezbytnou technikou, která je potřebná k vyproštění osob uvízlých pod tramvají.

"Máme tam připravenou i karimatku, na kterou mohou ulehnout a podívat se na tramvaj zespodu, aby si vyzkoušeli pohled, který se jim může naskytnout ve chvíli, kdy by třeba opravdu nedávali pozor a stalo se neštěstí," řekla Hana Pohanová.

Od července tohoto roku mohou taktéž Pražané vidět obrysy těl nastříkané na kolejích. Ty upozorní na místa, kde dochází k nehodám nejčastěji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu