• Načítám...
>

Záchranné složky se předvedou na Výstavišti

  • 11. září 2019,
  • 15:18,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Záchrana cestujících z uneseného autobusu, jízdní jednotka na koních, výcvik policejních psů nebo plejáda nejmodernějších vozidel a techniky. To vše a mnohem více bude k vidění na Dnech Integrovaného záchranného systému. Ty se na Výstavišti konají o tomto víkendu.

Reklama

Akční zásahy a ta nejmodernější záchranná technika. To nabídne Den IZS na holešovickém Výstavišti. 

"V sobotu od 12:00 do 19:00 je ten hlavní program. Je tady více než 100 kusů velké techniky prakticky všech složek, které se nějakým způsobem podílí na prevenci nebo bezpečnosti," řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Můžete se těšit na desítky nejrůznějších ukázek, z nichž největším lákadlem je např. vyproštění osoby zpod tramvaje speciálním jeřábem nebo záchrana cestujících útvarem rychlého nasazení z uneseného autobusu. Uvidíte toho ale ještě mnohem víc.

"My poprvé po 25 letech sem přesuneme soutěž ve vyprošťování z havarovaných vozidel. Bude tady 14 týmů ze všech hasičských záchranný sborů všech krajů. Takže diváci se budou moci zblízka podívat na to, jak probíhá vyprošťování. Budou to reálné scénáře. Bude to i odborně komentované," řekl Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS hl. m. Prahy.

"Návštěvníci si budou moci prohlédnout kromě naší současné techniky, tzn. záchranářských vozů RZP, samozřejmě i lékařských a také našich speciálů, jako je Golem, což je modul pro hromadná neštěstí. Také třeba zdravotnické operační středisko, které je právě nazýváno srdcem operátorské služby, kde je naše operátorky podrobně seznámí s tím, co je vlastně náplní práce operátora na tísňové lince," řekla Jana Poštová, tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy.

Kromě policistů, hasičů a záchranářů se ale předvedou i dobrovolní hasiči, městští policisté, vodní záchranáři, psovodi, jízdní policie, báňská záchranná služba nebo vězeňská služba.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu