• Načítám...
>

Dohady kolem Pražské plynárenské pokračují

  • 11. září 2019,
  • 22:35,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Pražská plynárenská nadále rozděluje pražskou koalici. Po úterním jednání valné hromady za účasti vedení Prahy zůstává Pavel Janeček, kterého chce odvolat pražský primátor Zdeněk Hřib, na svém místě. Setkání s vedením společnosti navíc nepřineslo žádnou novou informaci, která by pomohla rozhodnout o budoucnosti městské firmy.

"Já jsem se dnes vlastně nedozvěděl vůbec nic nového, takže nemám ani důvod ten svůj názor nějak měnit. Zazněla tam pro mě jediná nová informace. A to je to, že pan Janeček v plynárnách není za nic relevantního odpovědný a o ničem nevěděl, což z mého pohledy tedy není polehčující okolnost pro předsedu představenstva," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Primátor Hřib Janečkovi vyčítá několik manažerských pochybení, která podle něj vedla ke snížení zisků společnosti o 300 milionů korun. Podle něj navíc firma nedostatečně komunikuje s dozorčí radou a nelze tak důkladně ověřit hospodaření společnosti. Schůzka, která měla přinést argumenty k odvolání předsedy představenstva plynáren také koaličním partnerům ale svůj účel nesplnila. Pražskou plynárenskou má v gesci radní Jan Chabr, který pro odvolání Janečka stále nevidí důvod.

"Co se týká mě osobně, tak mě tam ty argumenty dnes nepřesvědčily, že by to bylo tak fatální manažerské selhání pana Janečka, tedy konkrétně to, co se mu klade za vinu z těch dopisů, které se objevily v médiích," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Podle TOP 09 je nesmysl měnit vedení firmy, která vydělává peníze. Vloni společnosti vykázala zisk 1,25 miliardy korun. Podle primátora ale ještě není všemu konec a jednání o Pražské plynárenské ještě budou pokračovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu