• Načítám...
>

Vinobraní v Praze nabídne pestrý program

  • 14. září 2019,
  • 16:42,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Už tento víkend mohou Pražané na různých místech naší metropole ochutnat lahodná vína a burčák. Vinobraní, které každý rok láká tisíce nadšenců tohoto moku, nabídne i zábavný doprovodný program. Pořadatelé si i na tento ročník připravili několik zajímavých novinek.

Reklama

Oblíbené a dlouho očekávané podzimní slavnosti vína jsou po roce opět tady. Už o tomto víkendu mohou Pražané navštívit několik zajímavých lokalit, kde kromě degustací tohoto lahodného moku bude připraven pestrý program pro celou rodinu. Jedním z takových je například Trojská zámecká zahrada.

"Na severní scéně nás může čekat program folklórní - Slovácký krúžek, to jsou folklorní sdružení a šermířská skupina DDM v Praze 7. Nezapomínáme ani na děti, čili tady bude program, který organizuje z části Galerie hl. m. Prahy, to bude program v Oranžérii, který se bude týkat nějaké rukodílné dílny a různých výrobků z přírodních materiálů," řekl Tomáš Bryknar, starosta MČ Praha - Troja.

Zajímavý kulturní zážitek v Královské zahradě nabídne vinobraní na Pražském hradě. Návštěvníci zde budou moci ochutnat vína nejen z českých a moravských, ale i slovinských vinic. Nebudou chybět ani vybrané delikatesy.

"Úplnou novinkou letošního ročníku bude maso z býčka upraveného na středověký způsob. Pak se návštěvníci mohou těšit na vystoupení folklorních souborů. Kromě 8 moravských souborů zde bude vystupovat i jeden soubor ze Slovinska, což je země, ze které pochází architekt Pražského hradu Jože Plečnik," řekl David Šebek, tiskový mluvčí Pražského hradu.

Zajímavý program si na 14. září připravila i MČ Praha Radotín. Před radnicí proběhne tzv. burčákobraní. Přítomní se budou moci zúčastnit i soutěže o ceny. Pokud patříte mezi milovníky krásných výhledů na metropoli, neměli byste si nechat ujít vinobraní v Botanické zahradě. Za malý poplatek můžete zároveň sledovat výrobu vína v různých fázích.  O týden později a to v pátek 20. a sobotu 21. září se slavnosti vína tradičně odehrají na Náměstí Míru a v Havlíčkových sadech. Letošní ročník má podtitul Roztančená dvojka a tak nebude chybět ani pokus o rekord v počtu najednou tančících párů.

"My se pokusíme roztančit dvojku a vytvořit možná světový rekord v počtu tanečních párů na jednom místě. Ti z vás, kteří rádi tančíte nebo se na tanec rádi díváte, přijďte a pomozte nám vytvořit ten rekord," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Vinobraní se ale nebudou konat jen v hlavním městě. Vyrazit můžete i do Středočeského kraje - třeba do Mělníka, kde se slavnosti vinařů uskuteční od 20. do 22. září a nabídnou bohatý, hudební a doprovodný program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu