• Načítám...
>

Hasičské stanice se otevřely veřejnosti

  • 13. září 2019,
  • 19:37,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pátek 13. je tradičně den, kdy požárníci otevírají veřejnosti své hasičské stanice. V Praze měla veřejnost možnost si prohlédnout například stanice garáže a techniku ve Strašnicích, v Krči, v Radotíně nebo v Modřanech.

Reklama

Hasiči se už poněkolikáté pokusili zlomit pověru o nešťastném pátku 13. Česká asociace hasičských důstojníků totiž tento den už poněkolikáté zasvětila požární bezpečnosti. V hlavním městě tak bylo pro veřejnost otevřeno hned několik stanic.

"Dostanete se do hasičské garáže, kde je technika. My vám ji otevřeme, ukážeme, představíme vybavení. Setkáte se s opravdovými výjezdovými hasiči. A na některých stanicích ještě máme tzv. stánky preventivně výchovné činnosti. Pro děti tam připravujeme program a říkáme lidem, jak by se měli chovat při požáru nebo jak mu předcházet," řekl Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS hl. m. Prahy.
Jednou z otevřených stanic byla i ta v Modřanech.

"Každý Den požární bezpečnosti má vždy nějaké téma, takže ten dnešní má téma průjezdnosti komunikací včetně záchranářské uličky," řekla Luďka Palzerová, koordinátorka preventivní činnosti.

Požárníci tak vysvětlovali jak správně parkovat aby auta nebránila zásahu. V garáži pak všichni mohli obdivovat hasičskou výstroj a výzbroj.

"Vždy je tady ten základ, to jsou cisterny. Pak je tady samozřejmě žebřík. Hoši vysvětlí to vybavení třeba na cisternách za roletami, co vše se tam skrývá, k čemu se to používá. Tady v Modřanech máme potápěče, takže pak je tady určitá část techniky věnovaná právě té oblasti," řekla Luďka Palzerová.

anketa

Kromě stanice v Modřanech bylo v Den požární bezpečnosti otevřeno v Praze dalších 6 stanic, např. v Radotíně, Krči nebo Strašnicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu