• Načítám...
>

V oboře Hvězda se běželo pro kuře

  • 16. září 2019,
  • 12:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Sportovní akce s charitativním podtextem Běh pro kuře se uskutečnila na Vypichu. Hlavní běh vedl oborou Hvězda. Akci ale doprovodil i pestrý program pro celou rodinu.

Reklama

Sobotní večer v oboře Hvězda patřil běžcům. Konal se tu Běh pro kuře, který podporuje charitativní sbírku Pomozte dětem.

"50 % ze startovného putuje přímo na nadace pro postižené děti. Je to pro veškerou škálu znevýhodněných dětí," řekl Marek Auterský, koordinátor akce.

Ještě před během se ale všichni závodníci pořádně rozehřáli.

"Standardně to začíná rozcvičkou, která je půl hodiny před během, aby se lidé rozcvičili. Pak začíná běh, který je 4 kilometry dlouhý," řekl Marek Auterský.

Během 4 kilometrů čekaly běžce 4 zóny a každá byla úplně jiná.

"Lidé probíhají světlem, je tam relaxační hudba. Další je hororová a je tam úplná tma, takže ta atmosféra je úplně jedinečná, takže lidé se opravdu bojí procházet touto zónou. Další je UV, tam jsou lasery, barvy. Poslední je ohňová, kde je fire show," řekl Marek Auterský.

Běžci všech věkových kategorií si tento večerní zážitek užívaly se vším všudy.

anketa

"Minulý rok jsme měli kolem 600 běžců. Letos je to o něco více, je to 800 až 900 běžců. Minulý rok jsme vybrali krásných 130 tisíc, takže doufáme, že letošní rok bude ještě lepší," řekl Marek Auterský.

Pro běžce byly připraveny i pamětní medaile. A ač se jednalo o závod, nebylo důležité zvítězit, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu