• Načítám...
>

Pražský dopravní podnik zastavil exekuce dětí

  • 16. září 2019,
  • 20:07,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský dopravní podnik zastavil 124 exekucí dětí do 15 let. Zbývajících 40 chce podnik vyřešit během dvou měsíců. Odpuštěn by měl být celý dluh.

Reklama

Vedení hlavního města rozhodlo ukončit exekuce 164 dětí do 15 let, které dlužily peníze Dopravnímu podniku za jízdu načerno. Podle radní Hany Marvanové je vymáhání dlužné částky tímto způsobem nehumánní.

"Schválili jsme náš společný návrh - obchodní pokyn Dopravnímu podniku - aby Dopravní podnik ve spolupráci s advokátními kancelářemi zajistil zastavení těchto exekucí. Zároveň jsme se usnesli na obchodním pokynu, že ani do budoucna nemá Dopravní podnik vést takovéto exekuce a vymáhat dluhy po dětech do 15 let věku," řekla Hana Marvanová, radní hl. m. Prahy.

"Proces na samotné dlužníky nemá žádný dopad. O všem dozví se z oznámení o zastavení exekuce," řekl Daniel Šabík, projektový manažer DP hl. m. Prahy.

Celkově se jedná o případy z let 1994 až 2016. Většina dluhů vznikla před rokem 2008.

"Jedná se v průměru o částku 5 252 korun. Skutečně se jedná o průměr, protože u některých dětských cestujících tam byl dluh evidován ve výši několika desítek tisíc korun," řekl Daniel Šabík.

Podle DPP bude dětem odpuštěn celkový dluh.

"U těchto 164 případů je dlužníkovi odpuštěn celý dluh," řekl Daniel Šabík.

Ze 164 exekucí zbývá dořešit ještě 40. Dopravní podnik je plánuje pozastavit nejpozději do 2 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu