• Načítám...
>

V Praze funguje sklad pro pěstounské rodiny

  • 17. září 2019,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Od poloviny července funguje v Praze sklad pro pěstounské rodiny, který je prvním na území naší metropole. Založila ho Jana Ptáčková, která se sama stará převážně o miminka, která nemohou být se svými rodiči a potřebují okamžitou péči.

Reklama

Na území naší metropole působí 71 pěstounů na tzv. přechodnou dobu. Ve většině případů musí být připravení převzít dítě z hodiny na hodinu. Z těchto důvodu založila Jana Ptáčková sklad, který jim rychle poskytne potřebnou výbavu.

"Pěstounská rodina dostane zprávu o převzetí děťátka. Někdy třeba do hodiny už má dítě doma a je potřeba pro něj vše zařídit. Takže zavolají nám, jestli máme tyto věci ve skladu, domluvíme se, rodina si přijede, vyzvedne si vše co potřebuje. Vzhledem k situaci dítěte není vhodné, abychom s ním šli na celý den do obchodu a začali teprve shánět tyto věci," řekla Jana Ptáčková, provozovatelka skladu.

Pomoci může kdokoliv. Tento sklad naleznou dobrovolní dárci na území Prahy 11 v Modletické ulici 3. V tuto chvíli nejvíce pěstouni ocení hračky, kočárky, ale i zimní oblečení.

"Mohou nám nabídnout i kočárky, které můžeme vystavit na Facebooku skladu. Ve chvíli, kdy pěstounská rodina potřebuje, ozve se mi a domluvíme předání kočárku," řekla Jana Ptáčková.

Příjemnější život pro děti, které nemají to štěstí a nevyrůstají ve vlastní kompletní rodině, mohou lidé zajišťovat také finanční podporou skladu.

"Protože vznikají provozní náklady - úhrada nájemného a dalších nákladů, jako je pořízení regálů, úhrada za služby," řekla Jana Ptáčková.

Z těchto příspěvků budou těmto dětem hrazeny i kulturní akce.

"Budeme kupovat různé vstupenky na akce, do zoo, do divadel, aby děti měly další kulturní zážitky," řekla Jana Ptáčková.

Seznam potřebných věcí a další nezbytné informace naleznou zájemci na Facebookových stránkách Sklad dětských věcí pro pěstouny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu