• Načítám...
>

Sobota bude v Grébovce patřit milovníkům vína

  • 18. září 2019,
  • 13:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na tuto sobotu chystá Praha 2 v Havlíčkových sadech Vinobraní na Grébovce. Letošní 13. ročník slibuje vína od více než 30 vinařů a další bohatý program. Hlavní hvězdou celého dne bude skupina Support Lesbiens, která svým koncertem akci zakončí.

Reklama

Praha 2 představila program na letošní 13. ročník Vinobraní na Grébovce. Nachystáno bude několik tisíc lahví kvalitního vína a chybět nebude ani přibližně 30 tisíc litrů burčáku.

"Určitě se mohou těšit na tento úžasný burčák. Já mám z vinice Grébovka. Je to Müller Thurgau. Červený bude z Dornfelderu, takže obě odrůdy, které jsou typické i pro tu českou oblast. A mohou se těšit snad na dobré počasí, na zhruba 10 druhů různých burčáků nejen z Grébovky, ale i z Moravy, mohou se těšit na tichá vína," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Vína nabídne 30 stánků. Ty představí jak tradiční česká a moravská vinařství, tak i ta menší nebo rodinná. Chybět nebude ani vystoupení několika kapel a pokus o překonání rekordu.

"Letošní ročník Vinobraní na Grébovce nese podtitul 'Roztančená dvojka'. My se budeme snažit vytvořit rekord v počtu lidí tančících v jeden čas na jednom místě," řekla Jana Černochová.

Vinobraní požehnal farář Jakub Karel Berka.

"Já si vážím toho, že mě pozvali právě na požehnání té úrody, protože víno má ten biblický prvek a nese se to dál a dál. Takže já moc přeji všem těm, kteří se na tom podílejí, aby se jim nejen ten den vydařil, ale hlavně víno dokáže ty lidi spojit, dokáže povznést nejen dobrou náladu. Zkrátka jsou ti lidé najednou jiní a lepší. A o tom by to mělo být," řekl Jakub Karel Berka, farář farnosti u kostela sv. Ludmily.

Letošní ročník Vinobraní na Grébovce se koná v sobotu 21. září. O den dříve můžete ale vína ochutnat i na náměstí Míru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu