• Načítám...
>

Vedení Prahy vyhodnotilo splnění půlročních cílů

  • 18. září 2019,
  • 13:58,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Letos v únoru představila magistrátní koalice plán aktivit, kterým se během následujícího půl roku budou pražští radní věnovat. Teď politici vyhodnotili, zda se jejich cíle daří plnit. Více už v následující reportáži.

Reklama

Vedení hlavního města vyhodnotilo plán aktivit, ve kterém si politici před půl rokem stanovili své cíle a úkoly. Nás zajímalo, co pražští radní považují za svůj největších úspěch.

"Je to určitě příprava Pražského okruhu, spolupráce s ŘSD, potvrzení trasování Pražského okruhu a nezdržování té stavby na úseku 511. Podařilo se nám s ministerstvem domluvit, že v tuto dobu společně oslovujeme vlastníky a začínáme s výkupy pozemků," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Za velký úspěch považuji, že se nám podařilo prosadit v zastupitelstvu klimatický závazek Prahy. To je závazek, že do roku 2030 snížíme vypouštěné emise CO2 o 45 %," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Byl schválen na zastupitelstvu záměr a do konce roku bychom už chtěli nabídnout první pozemky bytovým družstvům tak, aby na těchto pozemcích mohly vzniknout nájemní družstevní byty pro střední vrstvu," řekla Hana Marvanová, radní hl. m. Prahy.

Podle radní Hany Marvanové se nepodařilo prosadit záměr na zřízení centrálního stavebního úřadu pro velké stavby. Jeho úkolem mělo být urychlení stavebních řízení.

"Cílili jsme na zrychlení povolování těch velkých staveb, ať už dopravních nebo bytových. Ale městské části dávají přednost tomu, že si to ponechají v gesci jednotlivé stavební úřady 22 městských částí. Takže na tento plán, na kterém jsme pracovali, musíme v tuto chvíli rezignovat," řekla Hana Marvanová.

Na hodnocení práce a výsledku koalice za posledních 6 měsíců jsme se zeptali i opozice.

"Nás za opozici těší, že se s některými infrastrukturními stavbami trochu hýbe. Také ale musím říci, že kdyby tady nebyla pomoc i opozice, tak by se tak nestalo, protože tato koalice má mezi sebou velké rozpory a vždy potřebují i opoziční hlasy, aby jim prošly některé návrhy," řekla Alexandra Udženija, zastupitelka hl. m. Prahy.

Vedení hlavního města plánuje ve stanovování půlročních aktivit a cílů nadále pokračovat. Výsledky by měly být pravidelně zveřejňovány na přelomu března a dubna či září a října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu