• Načítám...
>

Opět se diskutovalo o vládní čtvrti v Letňanech

  • 18. září 2019,
  • 14:39,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Premiér a pražský primátor hovořili o možné vládní čtvrti v Letňanech. Diskuze ale, jak se zdá, skončila na bodě mrazu a Praha 60 miliard na dostavbu městského okruhu ani novou nemocnici neuvidí. Podle Hřiba by se pozemky měly využít k řešení dostupnosti bydlení.

Reklama

Diskuze o vládní čtvrti v Letňanech se po pauze opět rozpoutala. Požadavky hlavního města k převodu pozemků na stát zůstávají stejné.

"Praha potřebuje 60 miliard na to, abychom mohli paralelně stavět městský okruh a metro D. A potom jsou tam samozřejmě ještě další požadavky, které se týkají Pražského okruhu," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Ten by podle primátora měl být zprovozněn ještě před tím, než by se úřednický komplex vybudoval. Premiér už v červenci řekl, že by vnitřní Pražský okruh měl být financován formou public-private partnership, tedy jak z veřejných, tak ze soukromých peněz.

"Navrhujeme, aby tento úsek byl realizován formou PPP," řekl Andrej Babiš, předseda vlády ČR.

Spor je i o nemocnici, kterou by podle Hřiba měl stát v Letňanech postavit.

"Místo nemocnice v Letňanech preferuje ministr zdravotnictví projekt traumacentra," řekl Andrej Babiš.

"Jakožto absolvent lékařské fakulty musím konstatovat, že představa pana premiéra, že nemocnici nahradí nějakým traumacentrem, je mimořádně naivní. Já mu ji velice rád vysvětlím," řekl Zdeněk Hřib.

Premiér s primátorem se pak v úterý večer sešli a jejich jednání nedopadlo vůbec dobře. Podle Babiše totiž vedl primátor jednání takovým stylem, že ho musel ukončit. Zdeněk Hřib podle svých slov od Babiše slyšel, že Praha nedostane od státu vůbec nic. Primátor by tak pozemky v Letňanech spíše využil k řešení dostupného bydlení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu