• Načítám...
>

Praha schválila lávku přes Horoměřickou ulici

  • 18. září 2019,
  • 14:57,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský magistrát nechá vypracovat projektovou dokumentaci na přemostění v Horoměřické ulici v Praze 6. Za ní by město mělo zaplatit maximálně 2.6 milionu korun. Na dodavatele nyní vypíše výběrové řízení. Lávka bude zajišťovat bezpečný přechod pěším a cyklistům.

Reklama

Rada hl. m. Prahy schválila záměr vypracovat projektovou dokumentaci na přemostění Horoměřické ulice v Praze 6. Stavba by měla být hotova za 4 roky.

"Tedy spojujeme Hanspaulku a Sídliště Červený Vrch. Já jsem přistoupil teď k tomu, že vítěznému ateliéru podle jejich návrhu se začne připravovat projekt. To znamená 2 až 3 roky přípravy, rok výstavba," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nová lávka přes Horoměřickou ulici umožní bezpečný přechod pěším a cyklistům a zároveň poskytne bezbariérový přístup vozíčkářům a rodinám s kočárky.

"To místo z druhé strany od Hanspaulky je využíváno, ta cestička tam je. Objevila se tam i zastávka metra Bořislavka, tak akcent a tlak obyvatel na to, aby tam byl zabezpečen bezpečný průchod, se významně zvýšil. Projít tam s kočárkem bylo opravdu nemožné," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Projekty byl vybrán na základě architektonické soutěže. Porotu nejvíce zaujal společný návrh architektů Libora Kábrta, Gabriely Elichové a Martina Elicha.

"Je lepší právě v tom, že splňuje všechny tyto technické parametry, ale trochu nadstandardně využívá ten prostor, protože je tam taková vlnovka, takové velké zakřivení té lávky, které získává ty metry navíc pro to, aby ten sklon byl akorát," řekl Jakub Stárek.

V blízkosti přemostění u Tobrucké ulice by mělo vzniknout i podzemní P+R parkoviště, které nabídne až 500 míst ke stání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu