• Načítám...
>

Obecní dům převezme správu Šlechtovky

  • 16. září 2019,
  • 9:44,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha pronajme Šlechtovu restauraci městské společnosti Obecní dům. Rozhodli o tom pražští radní. Součástí nájemní smlouvy je povinnost vypsat nové výběrové řízení na provozovatele zařízení. Původně jím měl být Vinohradský pivovar. Kolem uzavřeného řízení se ale v minulém týdnu objevily pochybnosti.

Reklama

Rada hl. m. Prahy schválila nájemní smlouvy s městkou společností Obecní dům o pronájmu Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce. Její součástí je i povinnost městské společnosti vypsat nové otevřené výběrové řízení. Právě v tomto bodě nebyl postoj koalice jednotný.

"Na radě proběhla poněkud vyostřená diskuze mezi Spojenými silami a Prahou sobě. Z mého hlediska by bylo nejvhodnější zrušit tu soutěž, kterou udělal Obecní dům na budoucího provozovatele. To se podařilo do toho tisku prosadit, takže je schválený ten pronájem Obecnímu domu s tím, že Obecní dům by měl udělat nové otevřené výběrové řízení," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Podle náměstka primátora Petra Hlubučka se musí ještě vyřešit dovybavení provozu a dostupnost restaurace pro hosty v případě velkých společenských akcí.

"Je tam samozřejmě komplikace v tom, že je to poměrně daleko od tramvajové zastávky. Tím parkem Stromovka se nemůže jezdit autem, takže je to komplikované pokud by tam měly být do budoucna nějaké společenské akce, ať už svatby, školení a podobně. Tak vyřešit to, jak tam potom ty klienty dostat," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V rámci projektu se taktéž počítá s rekonstrukcí okolí Šlechtovy restaurace. Jedná se např. o park Kaštanka.

"Přibližně za 25 milionů korun by tam ještě mělo dojít k rekonstrukci té Kaštanky, kterou všichni známe, vedle Šlechtovy restaurace a celého toho parteru před restaurací a nové napojení na sítě," řekl Petr Hlubuček.

Pokud bude vše probíhat podle plánu, restaurace by měla být otevřena veřejnosti na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu