• Načítám...
>

Praha plánuje rozšíření tramvajových tratí

  • 19. září 2019,
  • 11:47,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Praha plánuje rozvoj tramvajových tratí i za hranice města. Nejdál je zatím projekt plánované trati do Zdib, na který se finančně složí Praha se Středočeským krajem.

"Lze tam předpokládat, že pokud vše dobře půjde, výstavba by mohla začít v roce 2023," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Mezi další projekty, na kterých by měla Praha spolupracovat společně se Středočeským krajem, jsou tratě do Průhonic a do obce Jesenice.

"V tuto chvíli vím, že existují 2 varianty tramvajové tratě do Průhonic. S Jesenicí se dohadujeme, protože ne vždy najdeme pochopení u vedení města," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Na realizaci těchto projektů si ale počkáme. I když je Dopravní podnik zahrnul do strategického plánu do roku 2030, záměry jsou zatím ve stádiu územních rezerv.

"Co se týče tramvajové trati do Průhonic, rsp. do Jesenic, tak tyto tramvajové tratě byly prověřeny technickými studiemi a v tuto chvíli není soulad s územně plánovací dokumentací," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Magistrát hl. m. Prahy se také zabývá budoucím zavedením tramvají na Jižní Město. Místní vedení záměr vítá, vše ale stojí na tom, kdy dojde k zastřešení Spořilovské ulice.

"My jako MČ máme zájem o to, aby tady tramvaj byla. Ale upřímně, bude to trvat ještě hodně let. A je to právě z toho důvodu, že jsme závislí na Praze 4. Zda bude nebo nebude přikrytá. Pokud by k tomu nedošlo, existují i alternativní způsoby, jak to sem z té Prahy 4 dostat. Ale bylo by to výrazné zdržení a prodražení," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Zavedení tramvají na Jižní Město zatím počítá s trasou přes ulici Spořilovská, Türkova a dále přes Opatov až na Háje. Tramvajová smyčka na Spořilově by pak byla zrušena. Dopravní podnik počítá i s možným budoucím pokračováním z Jižního Města až do Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu