• Načítám...
>

Strážníci studují nová pravidla o buskingu

  • 1. října 2019,
  • 23:34,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Již tento měsíc vejde v platnost nová vyhláška o pouličním umění. Městští strážníci si tak už nyní studují nová pravidla o provozování buskingu. Jejich kontroly se zaměří mimo jiné především na Staroměstské náměstí, odkud by podle nových pravidel měly zmizet postavičky zvířat v nadživotní velikosti či bublináři.

Reklama

Lidé v obřích kostýmech pand a dalších zvířat nebo bublináři už brzy nebudou moci vystupovat v centru města. Rozhodli o tom pražští radní. Na dodržování nové vyhlášky budou dohlížet městští strážníci.

"Naši strážníci se v současné době s novelou vyhlášky týkající se buskingu seznamují tak, aby byli na změny, které by měly vstoupit v účinnost 15. října, připraveni," řekla Irena Seifertová, tisková mluvčí Městské policie hl. m. Prahy.

Do míst se zákazem pouličního umění nově přibylo Velkopřevorské náměstí, náměstí Míru, Nerudova ulice či část Spálené mezi křižovatkou s Purkyňovou ulicí a s Národní třídou. Nejvíce se ale v souvislosti se zákazem buskingu mluví o Staroměstském náměstí.

"Samozřejmě v hlavní pozornosti strážníků bude právě Staroměstské náměstí, kde ty pandy a další velké postavy návštěvníky a Pražany obtěžují," řekla Irena Seifertová.

"Zrovna to Staroměstské náměstí byl návrh Prahy 1. My jsme to vyslyšeli. Jsme s nimi za jedno v tom, že Staroměstské náměstí, vzhledem ke své historii i k tomu, jak vypadá, jak je krásné a zároveň kolik lidí tam denně projde, si zaslouží v tomto nějakou zónu klidu a bohužel poslední dobou se tam vyskytovaly hlavně také ty negativní jevy právě toho pouličního umění. A tím myslím hlavně ty postavičky různých zvířat," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Strážníci budou buskery kontrolovat od 15. října, tedy od chvíle, kdy nová vyhláška vejde v platnost. Pouličním umělcům, kteří nebudou nová pravidla respektovat, hrozí pokuta na místě až do 10 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu