• Načítám...
>

Memorandum pomůže dopravním stavbám

  • 2. října 2019,
  • 16:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Primátor Zdeněk Hřib a náměstci Petr Hlaváček a Adam Scheinherr dorazili na Ministerstvo dopravy. Tam společně s ministrem Vladimírem Kremlíkem jednali o časovém harmonogramu realizace klíčových dopravních staveb v Praze a jejich financování. Na místě byl i náš reportér Lukáš Kubát.

Reklama

Ministerstvo dopravy bylo dějištěm setkání vedení hlavního města s vedením Ministerstva dopravy. Společně se shodli na tom, že uzavřou memorandum.

"V rámci tohoto memoranda bychom řešili některé strategické stavby, především silniční okruh kolem Prahy. Potom je to samozřejmě spojení železniční, Praha - Kladno s odbočkou na letiště Praha. Dohodli jsme se na tom, že se budeme pravidelně jednou za kvartál setkávat na úrovni ministr dopravy a vedení hl. m. Prahy, abychom hodnotili pokroky ve spolupráci," řekl Vladimír Kremlík, ministr dopravy ČR.

"Kromě toho okruhu, tedy primárně severní části, a železnice do Kladna a na letiště, je považováno námi za strategickou stavbu ještě to tzv. nové spojení II, tedy propojení Hlavního nádraží a Smíchova podzemním železničním tunelem," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

A jak to podle ředitele Odboru strategie Ministerstva dopravy s dostavbou Pražského okruhu je?

"Co se týče silnice 511, tak pokud se podaří vydat územní rozhodnutí na stavebním úřadě v Uhříněvsi, v což plně věříme, a nebudou nějaké zásadní problémy v majetkoprávní přípravě při výkupech pozemků, tak si stále myslíme, že je tam přelom let 2021 a 2022 teoreticky možným reálným začátkem této stavby. V současné době možná víte, že bylo zahájeno řízení EIA u staveb 518 a 519, což je samozřejmě zákonem stanovený postup. Odhad u těchto staveb je nejdříve v roce 2026," řekl Luděk Sosna, ředitel Odboru strategie, Ministerstvo dopravy ČR.

Ještě hůře je na tom úsek 520 mezi Březiněvsí a Satalicemi. Tam proces EIA zahájen není a musí se tu ještě dořešit technické detaily a mimoúrovňové křižovatky v okolí Vinoře, Čakovic a Letňan.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu