• Načítám...
>

Praha představila novou strategii v oblasti IT

  • 2. října 2019,
  • 22:18,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Primátor hlavního města Zdeněk Hřib představil novou strategii v oblasti IT od současnosti až do roku 2025. Dále také představil výsledky auditu. V něm Praha zrevidovala IT zakázky a ušetřila tak přes 100 milionů korun.

Reklama

Více než 100 milionů korun. Tolik Praha podle primátora Zdeňka Hřiba ušetřila po té, co zrevidovala všechny zakázky v oblasti IT.

"Jednalo se o několik zakázek, které byly zrušeny primárně z důvodu toho, že jsme zjistili, že jsou nepotřebné nebo duplicitní, případně byly předražené z důvodu chybného koncepčního návrhu," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Kromě výsledků auditu primátor představil na setkání s novináři také novou strategii v oblasti IT platnou od současnosti až do roku 2025. V rámci té vznikne např. nový web nebo Portál Pražana.

"Nový Portál Pražana umožní občanům vyřizovat si své záležitosti s městem přímo online. My jsme příznivcem toho, že člověk si v jeden den oběhne více úřadů, které stěhujeme na jedno místo. A díky tomu ušetří ten čas. Pro nás ta úspora času spočívá v tom, že si to člověk pohodlně nakliká z pohodlí domova," řekl Zdeněk Hřib.

Nový Portál Pražana by měl lidem sloužit od druhé poloviny příštího roku. Lidé na něm budou moci např. zaplatit poplatky za psa či komunální odpad nebo daň z nemovitosti.

"Cena toho nového portálu v té základní variantě by neměla přesáhnout 25 milionů korun. Zrušili jsme předchozí zakázky a projektové záměry ve výši více než 60 milionů korun, které směřovaly k témuž cíli, nebyly ale dostatečně přesně definované, ta funkcionalita a obsah toho, co by se vlastně mělo dít," řekl Zdeněk Hřib.

Kromě novinek v podobě přehlednějšího webu a Portálu Pražana primátor také uvedl, že magistrát přejmenuje kartu Lítačka. A to na název, který bude mezinárodně srozumitelný.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu