• Načítám...
>

Propadající se ulice Ohradní prochází opravami

  • 2. října 2019,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Ohradní ulice v Praze 4 prochází opravami. Prvního října se rozběhla rekonstrukce vozovky, která se místy propadala až o 30 centimetrů. Opravy budou náročné a vyžádají si několik etap.

Reklama

Vozovka na ulici Ohradní v Praze 4 se propadala. V některých úsecích až o 30 centimetrů. Proto musela TSK hl. m. Prahy přistoupit k opravám.

"Budeme vstupovat do hloubky 2,5 a ž 3 metrů. Musí se kompletně sanovat celé podloží. Jedná se o velmi nestabilní část komunikace, kde jsou staré inženýrské sítě, které nejsou zmapovány. Proto tam právě k těmto propadům dochází. Budeme opravovat celou komunikaci včetně celého vozovkového souvrství a zakončeného obrusnou vrstvou," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Rekonstrukce vozovky je náročná. TSK se proto rozhodla opravy rozdělit od několika etap.

"Jedná se o 4 etapy, kdy 2 budou provedeny ještě v letošním roce a další 2 proběhnou až v roce příštím zhruba od března, kdy by po skončení zimní sezóny měly být dobré klimatické podmínky, abychom nestavěli přes zimu," řekla Barbora Lišková.

Během oprav musejí řidiči počítat s komplikacemi v dopravě. Úseky vozovky totiž budou po dobu oprav zcela uzavřené.

"Umožníme majitelům domů vjezdy do jejich objektů, část komunikace ale bude neprůjezdná. Zbytek ulice Ohradní bude průjezdný obousměrně, tudíž řidiči budou muset počítat s drobnými dopravními komplikacemi zejména v ranních hodinách, kdy zde je základní škola, kam vozí rodiče své děti," řekla Barbora Lišková.

Rekonstrukce, která zahrnuje i přilehlé chodníky a přechody pro chodce, by měla trvat až do konce srpna příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu