• Načítám...
>

Pražská koalice představila půlroční plán

  • 3. října 2019,
  • 20:55,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Předsedové zastupitelských klubů pražské koalice představili priority na následující půlrok. Mezi ty patří například dostupnost bydlení, výstavba metra D, Pražský okruh, ale také zřízení Portálu Pražana, který lidem umožní řešit některé správní povinnosti online.

Reklama

IPR hl. m. Prahy hostil předsedy zastupitelských klubů pražské koalice. Ti veřejnosti představili plán práce na nadcházející půl rok. Pro Piráty je pro nadcházejících 6 měsíců podstatné např. posunout dál otázku dostupnosti bydlení ve městě.

"My chceme ubytovat nejen sociálně znevýhodněné rodiny zpět do bytů, aby v současnosti nemusely žít v ubytovnách. Chceme ale také rekonstruovat prázdné byty, které jsou v současnosti neobyvatelné. Takže to je velký plán našeho radního pana Zábranského," řekla Michaela Krausová, předsedkyně zastupitelského klubu.

Praha má k dispozici 650 bytů, které plánuje zrekonstruovat pro bydlení. Dalším cílem je např. Portál Pražana, který umožní občanům řešit některé správní úkony pouze online a budou tak ušetřeni zbytečné byrokracie. Praha sobě chce pokračovat v přípravě výstavby metra D a Pražského okruhu. Od 1. ledna pak město převezme Nemocnici Na Františku a chce tam pacientům poskytnout chybějící zdravotnické služby.

"Ten majetek bude řešen tak, aby jak Praha 1, tak magistrát měly jistotu, že skutečně to bude pořád nemocnice, i když se třeba změní politická situace v Praze 1 nebo v hlavním městě Praze. Takže pravděpodobně dojde k vytvoření zapsaného ústavu, který bude mít ten majetek a pronajímat to bude nemocnici," řekl Jan Čižinský, předseda zastupitelského klubu.

Spojené síly pro Prahu se pak budou snažit s MČ najít shodu na připomínkách k Metropolitnímu plánu nebo posunout přípravu výstavby nového koncertního sálu na Vltavské. Předseda klubu Jiří Pospíšil pak zdůraznil koaliční shodu na tom, jaké by mělo být využití diskutované lokality pro vládní čtvrť v Letňanech.

"My si dovedeme představit, že v daném území budou i budovy určené pro úředníky a také tam musí být budovy určené pro bydlení. Musí to být v zásadě smíšená zástavba, která povede k tomu, že to bude území, které bude obýváno lidmi nejen v pracovní době, ale bude to mít permanentní využití," řekl Jiří Pospíšil, předseda zastupitelského klubu.

Koaliční partneři také na prezentaci v IPR uvedli, že jsou rádi, že si na sebe za rok fungování ve vedení Prahy zvykli a jsou schopni spolu na klíčových tématech spolupracovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu