• Načítám...
>

Praha 5 spustila novou aplikaci pro občany

  • 4. října 2019,
  • 21:58,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha 5 spustila aplikaci pro obyvatele této městské části. Ti se díky ní dozví například o kulturních akcích, které se zde konají. Dále pak budou například moci jejím prostřednictvím hlásit závady.

Reklama

Intuitivní aplikace vyvinutá pro občany. To je novinka, kterou spustila MČ Praha 5. Lidé mohou mít díky ní veškeré informace na jednom místě ve svém chytrém telefonu.

"Ta aplikace primárně umožňuje občanům s radnicí komunikovat interaktivní formou, má možnost nahlásit závady a ty závady jsou Prahou 5 řešeny. Je tam možnost komunikovat formou nějakého chatu + tam občan získá veškeré informace, které potřebuje ke krásnému a pohodlnému bydlení na Praze 5," řekl Robert Krejča, odborník na vývoj mobilních aplikací.

"V dnešní době jsou informace v mobilu to první, po čem můžete hned sáhnout. Praha 5 v mobilu nabízí opravdu rychlé informace - co je u nás na webových stránkách, to se okamžitě objeví v aplikaci," řekl Viktor Čahoj, radní MČ Praha 5.

"Aplikaci Prahu 5 v mobilu vnímám jako zjednodušení komunikace občana s úřadem. Líbí se mi možnost rezervačního systému pro komunikaci a pro domluvení si termínu s konkrétním úředníkem občanskoprávní agendy," řekl Vladan Brenčič, zastupitel MČ Praha 5.

MČ vyšla aplikace na 1, 8 milionu korun. Je určena všem lidem, kteří se zajímají o dění v páté MČ.

"Události typu kulturních akcí, sportovní akce - to, co se zkrátka děje na Praze 5, najdu v této aplikaci. Různé věci si mohu vyfiltrovat," řekl Viktor Čahoj.

Lidé si v aplikaci mohou například také vyhledat kontakty na zaměstnance městské části Praha 5. Tím ale výčet funkcí nekončí. Radnice se je chystá ještě rozšířit. Přibudou tak například informace o poskytování první pomoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu