• Načítám...
>

V severovýchodní části Prahy vznikají cyklotrasy

  • 8. října 2019,
  • 22:58,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze vznikají nové cyklostezky. Do konce roku by jich na okraji metropole mělo vzniknout hned několik. Zastupitelstvo hlavního města na ně poskytlo miliony korun.

Reklama

V roce 2015 podepsali radnice v severovýchodní části Prahy memorandum na společnou přípravu několika nových cyklostezek. V nejbližší době by z investiční dotace hlavního města měly vzniknout hned 3 projekty.

"To se týká např. projektu cyklostezky, která bude nyní v asfaltovém povrchu z Hloubětína až do lesa Arborka v Satalicích. A vedle toho se letos realizují další 2 projekty. Cyklostezka mladoboleslavská, ve Kbelích a cyklostezky kolem tzv. Havraňáku v Čakovicích," řekl Radek Čermák, cyklokoordinátor MČ Praha 19.

Podle vedení Prahy 19 budou moci nové cyklostezky konkurovat silniční dopravě. A to např. v Satalicích, odkud pravidelně bývá komplikovaná doprava směrem na Černý Most.

"Ze Kbel přes Satalice na Černý most si auta často zkracují cestu, objíždějí Kbelskou ulici. Jsou tady 2 železniční přejezdy, které způsobují další zácpy. Potom zase objížďka přes Hloubětín na Černý Most. To vše zatěžuje i ty místní obyvatele. A když budete mít trochu společenské odpovědnosti, nepospícháte někam s nějakým nákladem, můžete to vzít na kole a budete mít zhruba stejnou dojezdovou dobu na Černý Most, jako v případě auta," řekl Radek Čermák.

"Konkrétně Satalice jsou tranzitní MČ, projíždějí tu lidé z Letňan, Čakovic. Ti, kdo se chtějí vyhnout velkým tahům. A právě když máte malé děti a chcete je naučit jezdit na kole v bezpečném prostředí, tak na silnicích to vůbec nejde, mezi domy to není bezpečné. Takže my podporujeme právě propojení Bažantnic nebo přírodních chráněných oblastí," řekla Milada Voborská, starostka MČ Praha Satalice.

Nová síť cyklotras bude měřit 50 kilometrů a propojit by měla třeba Čakovice, Satalice, Kbely nebo Černý Most. Většina připravovaných cyklotras v severovýchodní části Prahy by měla být dokončena ještě letos. Praha je dotovala částkou kolem 20 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu