• Načítám...
>

Místa v Praze by mohla nést jméno Karla Gotta

  • 9. října 2019,
  • 17:02,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha hledá vhodné místo, které by pojmenovala po Karlu Gottovi. Vedení hlavního města zvažuje mimo jiné mosty, náměstí či ulice. Návrhy se budou v nejbližší době projednávat s rodinou zesnulého zpěváka, s Prahou 5, ale i s veřejností.

Reklama

Jméno Karla Gotta by v budoucnu mohla nést ulice či jiné veřejné prostranství v Praze, v níž legendární zpěvák strávil většinu svého života. Tuto možnost, jako vyjádření úcty nejslavnějšímu českému zpěvákovi, zvažuje vedení pražského magistrátu. Jedno z míst, které by mohlo nést jméno několikanásobného Slavíka, je tento můstek spojující Masarykovo nábřeží se Slovanským ostrovem.

"Je to most, který nemá žádné jméno. Spojuje v podstatě Národní divadlo s palácem Žofín, kde Karel Gott mnohokrát úspěšně vystupoval a měl to tam rád. A zároveň by mohla být i přímo na Slovanském ostrově v tom parku před palácem Žofín třeba umístěna i zpívající fontána, která by mohla zpívat písně Karla Gotta," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Domovem Karla Gotta byla po dlouhá léta vila na Bertramce. Právě z tohoto důvodu usiluje o pojmenování ulic zejména Praha 5.

"Budeme prosazovat, aby v rámci výstavby Smíchov City, to jsou ty budovy a nová čtvrť na drážních pozemcích Smíchovského nádraží, vznikla buď ulice Karla Gotta nebo náměstí Karla Gotta. Takto se my budeme obracet na magistrát," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Názor Pražanů na pojmenování konkrétních ulic či objektů se liší.

anketa

V nejbližší době plánuje vedení Prahy projednat konkrétní návrhy nejprve s rodinou zesnulého zpěváka. Následně na to s MČ Praha 5 a s veřejností.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu