• Načítám...
>

Praha připravuje stavbu Hostivařské spojky

  • 9. října 2019,
  • 17:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

S přípravou úseku 511 Pražského okruhu souvisí i další dopravní stavby v metropoli. Jednou z nich je i takzvaná Hostivařská spojka. Ta by měla ulevit přetížené Kutnohorské ulici na východním okraji hlavního města. Nejvíce toto dopravní spojení pomůže obyvatelům Dolních Měcholup, počítá totiž s obchvatem této městské části.

Reklama

Tak to dnes vypadá v Dolních Měcholupech. Řada aut a kamionů doslova trápí celou MČ. 

"Denně projíždí obcí po Kutnohorské ulici přibližně 26 tisíc vozidel. S tím je spojený hluk, nečistoty, výfukové plyny, prach. Občané si nemohou v létě otevřít ani okna. Je to opravdu strašně nepříjemná situace a těch nemovitostí podél Kutnohorské ulice jsou desítky," řekl Jiří Jindřich, starosta MČ Praha - Dolní Měcholupy.

Situace by se ale brzy mohla změnit. Vedení hlavního města nechá vypracovat projekt tzv. Hostivařské spojky. Ta má odlehčit dopravě v přetížené Kutnohorské ulici.

"Jedná se o návazný projekt na silniční okruh kolem Prahy, na silnici 511, tu část dálnice mezi Běchovicemi a D1. Je to komunikace, která má odlehčit těm dotčeným MČ, aby se nezahltila automobilová doprava právě průjezdem skrze jejich centra. Vznikne nová komunikace, taková menší radiála do centra," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Hostivařská spojka by měla vést od Průmyslové ulice ke Kutnohorské. Pak by měla obsáhnout obchvat Dolních Měcholup a dále pokračovat od Kutnohorské až k úseku 511 Pražského okruhu.

"Očekávám jeden rok pro přípravu dokumentace pro územní rozhodnutí, následně jeden rok pro stavební povolení a následně jeden rok pro vysoutěžení a zahájení realizace. Takže minimální doba okolo 3 let," řekl Adam Scheinherr.

Se stavbou Hostivařské spojky ale přímo souvisí i stavba úseku 511 Pražského okruhu. I proto by měly být obě stavby realizované současně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu