• Načítám...
>

Praha 11 vybudovala nové dětské hřiště

  • 11. října 2019,
  • 1:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Mladší obyvatelé Prahy 11 mohou ozkoušet vítězný projekt prvního ročníku projektu participativního rozpočtu. Tím se stalo dětské hřiště, které místní radnice vybudovala ve vnitrobloku v ulici Brandlova.

Reklama

Praha 11 má nové dětské hřiště. To vzniklo na základě výsledků prvního ročníku projektu Participativního rozpočtu.

"Máme radost, že se vlastně podařila ta samotná realizace. Já i jako radní pro dopravu mám radost z toho, že se tady podařilo vytvořit dobrý bezbariérový přístup, takže lidé, kteří mají ztížené možnosti pohybu, se sem snáze dostanou a měl by to být prostor pro trávení společného času, odpočinková rekreační zóna," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Samotná stavba hřiště s sebou přinášela několik komplikací.

"Tento projekt byl složitý svým umístěním, kde jsme museli udělat pár změn. V podloží se nacházela spousta stavebního materiálu. Ten bylo potřeba odtěžit a celý projekt to prodražilo," řekla Alžběta Plocová, koordinátorka projektu participativního rozpočtu.

Celý prostor vnitrobloku, ve kterém se hřiště nachází, by radnice v budoucnu ráda zrevitalizovala. Praha 11 by tak získala další místo pro sousedská setkávání.

"Měl by tady vzniknout nový projekt vnitrobloku. V tuto chvíli vám nemohu říci datum realizace, ale i ten participativní rozpočet nám často říká lokality, které lidé vnímají jako největší problém, kde by se ty věci měly zlepšovat," řekl Martin Duška.

V těchto dnech probíhá druhý ročník projektu participativního rozpočtu. Obyvatelé Prahy 11 tak mohou rozhodovat o budoucí podobě městské části a přispět k jejímu zlepšení.

"Rádi bychom oznámili, že jsme prodloužili hlasování do druhého ročníku projektu participativního rozpočtu Spolu za lepší 11. Podané návrhy a hlasování naleznete na www.spoluzalepsi11.cz," řekla Alžběta Plocová.

Hlasování bude probíhat až do 16. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu