• Načítám...
>

Lanovka na Petřín je kvůli kontrole mimo provoz

  • 11. října 2019,
  • 2:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Lanová dráha na pražský Petřín je kvůli pravidelné kontrole mimo provoz. Odborníci musí zkontrolovat a seřídit pohon nebo třeba také prohlédnout brzdy. Lanovka se znovu do provozu vrátí v sobotu 26. října.

Reklama

Ročně sveze dva miliony lidí. Řeč je o lanovce na Petřín, která se nyní zastavila kvůli pravidelné údržbě.

"Nacházíme se na ovládací plošině vozu. My zde kontrolujeme čtyři tlačítka a přepínače. To znamená, že ten řídící panel musíme odkrýt, zkontrolovat všechny šroubové spoje a následně, pakliže vše funguje, vyzkoušet funkčnost těch tlačítek a vracíme to do původního stavu," řekl Pavel Kejha, vedoucí provozu lanovky.

"Až do 25. října bude lanová dráha Petřín mimo provoz, prováděné práce jsou standardní a údržbové," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

V rámci pravidelné podzimní výluky se musí důkladně zkontrolovat také dráha, brzdy či mechanické a elektrické části lanovky.

"V průběhu této výluky zkontrolujeme na vozech veškerá mechanická zařízení, bezpečnostní brzdu, elektrické rozvody a dále se přesuneme sem do strojovny, kde kontrolujeme historické zařízení, projedeme si rozvaděče a následně se budeme zaměřovat na ten řídící systém jako takový," řekl Pavel Kejha.

Provoz oblíbené lanové dráhy na Petřín Dopravní podnik přerušuje vždy na jaře a na podzim. Vůbec poprvé vyjela lanovka 25. července v roce 1891. To ale ještě vypadala jinak, než ji známe dnes. Stávající podobu má od roku 1985.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu