• Načítám...
>

Budoucnost Nemocnice Na Františku se rýsuje

  • 12. října 2019,
  • 2:35,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jak bude vypadat budoucnost Nemocnice Na Františku? Na tuto otázku se snažil odpovědět zdravotní výbor magistrátu společně s radní Johnovou. Zatím existují tři varianty budoucího majetkového uspořádání. Tyto varianty budou příští týden představeny pražskému zastupitelstvu. A to pak i o nejvhodnější variantě rozhodne.

Reklama

Vedení hlavního města by bylo rádo, kdyby se Nemocnice Na Františku stala pevnou součástí metropolitní sítě sociálních služeb. Měla by být také pevně provázána s přednemocniční a ambulantní péčí. Zatím jsou na stole tři varianty budoucího majetkového uspořádání nemocnice.

"Původní varianta Prahy byla, že Praha 1 odsvěří a my budeme provozovat. Druhá varianta byla, že Praha 1 pronajme městu a budeme provozovat. Obě tyto varianty jsou možné, ale je tam řada "ale". Proto vznikla ještě jakási syntéza - založení nějaké společné organizace, do které Praha 1 vloží nemovitý majetek a Praha vloží finanční prostředky," řekl Miloš Růžička, předseda Výboru pro zdravotnictví a sport ZHMP.

"My bychom chtěli, aby se podařilo rozhodnutí toho směru, kterou z těch variant použijeme, aby proběhlo teď v říjnu," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Nemocnici Na Františku ale čekají i jiné novinky.

"V areálu nemocnice by mělo vzniknout výjezdové stanoviště záchranky, dále bychom chtěli vybudovat urgentní příjem typu B, což by zlepšilo přijímání pacientů přednemocniční péče. Další věc, kterou záchranná služba vítá a která se týká naší polikliniky ve Spálené je přesun pohotovosti do Nemocnice Na Františku a současně otevření lékárenské pohotovosti," řekla Milena Johnová.

Nemocnice Na Františku v současnosti disponuje 113 akutními lůžky a dalších 23 lůžek má pro následnou péči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu