• Načítám...
>

Do výsadby stromů se zapojily i Pražské služby

  • 12. října 2019,
  • 9:29,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V areálu Pražských služeb jsou ode dnešního dne nové stromy. Slavnostně je tam zasadilo vedení společnosti společně s náměstkem primátora Petrem Hlubučkem. Hlavní myšlenkou akce bylo přispět ke změně klimatu.

Reklama

Katalpy, duby, habry i jehličnany. To jsou stromy, které nyní nově přibyly v areálu Pražských služeb. Vysázelo je tady vedení společnosti společně s náměstkem primátora Petrem Hlubučkem.

"Nechci říkat, že je to nejlepší věc, kterou jsem dnes mohl udělat, ale určitě z těch manuálních věcí to tak bude. Musím říci, že Pražské služby si to na mě hezky přichystaly, protože za normálních okolností je to takové symbolické přehození jedné lopaty a tady jsme skutečně s kolegy museli vykopat díru na ten strom a sami si ho zasadit," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"My se tím připojujeme k akci vyhlášené městem, které dává výzvu k tomu, aby se co nejvíce lidí a organizací zapojilo do výsadby stromů. Já musím říci, že to není jediný počin, který Pražské služby dělají. Kdo nás trošku zná, tak ví, že my máme ekologii dopravy, máme elektrifikovaná auta a toto je taková pomyslná třešnička na dortu, kde se snažíme výsadbou stromů, kterých tady dnes přímo teď bude 15, v rámci řádu několika dnů 70 a tím bude naplněna první etapa, po které budou následovat další," řekl Patrik Roman, generální ředitel Pražských služeb.

Celkem tak v areálu pražských služeb přibude přes stovku nových stromů. Hlavní myšlenkou akce je přispět ke změně klimatu.

"Stromy nám v Praze pomáhají, jsou součástí našich životů, poskytují nám stín, poskytují útočiště spoustě živočichů, když ten strom odumře, tak nám poskytuje spoustu materiálu - ať už na topení a nebo z něho vyrábíme spoustu výrobků. Stromy jsou skutečně součástí našeho života a to po několik generací, protože ten strom je většinou starší nebo se mnohdy dožívá více než sám člověk a pomáhají nám eliminovat CO2," řekl Petr Hlubuček.

V areálu Pražských služeb ale sázením stromů boj za lepší klima nekončí. Do budoucna tady mají v plánu další projekt a to ozelenit střechu administrativní budovy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu