• Načítám...
>

Praha i městské části řeší bytovou nouzi rodin

  • 12. října 2019,
  • 10:41,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na pražském magistrátu politici představili memorandum, které se týká oblasti bydlení. Konkrétně spolupráce při řešení bytové nouze na území metropole. Více už v následující reportáži.

Reklama

Na pražském Magistrátu se v jedné místnosti sešli zástupci Prahy 1, 7, 10 a 22 a radní pro oblast bydlení Adam Zábranský. Slavnostně tady podepsali memorandum o spolupráci při řešení bytové nouze rodin.

"Hlavní je dosáhnout toho koaličního cíle, který říká, že nechceme, aby žádné pražské dítě bydlelo na ubytovně. My jsme oslovovali MČ, protože pro dosažení tohoto cíle je potřeba spolupracovat, magistrát sám na to nestačí a já jsem rád, že jsou MČ, které s námi na tom spolupracovat chtějí," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy.

"Jsem velmi rád, že MČ Praha 1 byla oslovena a bude tady společně s kolegy z Prahy 7, 10 a 22 těmi prvními, kteří budou součástí tohoto projektu," řekl David Bodeček, radní MČ Praha 1.

"Chceme být těmi partnery, kteří poskytnou své znalostní know how a na oplátku očekáváme možnost čerpání finančních prostředků a menší počet žádostí od obyvatel jiných MČ," řekl Kamil Vavřinec Mareš, místostarosta MČ Praha 7.

"Má to smysl. Sice máme v současné době šest dětí na ubytovnách, ale i kdyby tam bylo jedno, tak si myslím, že to smysl má. Velmi vítáme i tu snahu o to, aby se MČ propojily," řekla Kateřina Erbsová, místostarostka MČ Praha 22.

Podle dat z roku 2018 ze Zprávy o vyloučení z bydlení v ČR vyrůstá v tuzemsku přes dvacet tisíc dětí v závažné bytové nouzi. A nejvíce je jich právě na území hlavního města. To by se ale teď mělo podle radního Adama Zábranského změnit.

"My máme několik aktivit, které teď děláme proto, abychom se k tomu co nejdříve dobrali. Jedna z nich je například to, že jsme si jako město požádali o peníze z eurofondu na to, abychom zavedli na území Prahy integrovaný systém řešení bytové nouze," řekl Adam Zábranský.

Další z kroků, které magistrát i městské části činí, je vyčleňování bytů. V následujících měsících by se tak do nového domova měly z ubytoven přestěhovat desítky rodin s dětmi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu