• Načítám...
>

Pražské týmy sehrály turnaj v pozemním hokeji

  • 14. října 2019,
  • 12:56,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražské kluby se utkaly v pozemním hokeji. Pražský svaz pozemního hokeje totiž uspořádal turnaj v Praze - Hostivaři, kterého se zúčastnili hráči ve věku devíti a deseti let. Své síly změřilo několik smíšených týmů, které tvořili chlapci i děvčata.

Reklama

Druhým rokem se konal pražský přebor v pozemním hokeji. Na hřišti sportovního klubu Hostivař tu proti sobě nastoupilo několik smíšených týmů z celé Prahy.

"Toto je jednorázový turnaj, který opravdu pořádá Pražský svaz pozemního hokeje s tím, že se jedná o přebor Prahy. Turnaj je určen pro děti pod 10 let, tzn. U10. Je tady 10 týmů ve 2 skupinách po 5, kde potom následně hrají první s prvním finálový zápas o to, kdo bude mistrem Prahy," řekl Ivan Kopecký, organizátor turnaje.

Turnaji předcházely dlouhodobé přípravy. Některé týmy trénovaly i několikrát týdně.

"Střídají se tam děti. Vždy přijde někdo jiný, takže v tomto ohledu je to těžké. Ale když si ty návyky drží dlouhodobě, tak to tak těžké není. Turnaje jsou skoro každý víkend, takže trénujeme děti, hrají i na trénincích, tak jsou na to zvyklé," řekla Tereza Tůmová, trenérka HC Praga.

I pozemní hokej má svá pravidla a ani u tohoto sportu nemají rozhodčí snadnou práci.

"Protože v pozemním hokeji nejsou ofsajdy a podobně, což je velký rozdíl. Celkově je to úplně jiný sport. U těchto dětí je to nejjednodušší, protože se tam párkrát něco pískne. Profesionální zápasy, ta extraliga, to už je těžší," řekl David Lachout, rozhodčí.

Družstva hrála po 15 minutách ve 2 skupinách každý s každým. Pro nejlepší týmy byly připraveny medaile, poháry a hodnotné ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu