• Načítám...
>

Karlova univerzita staví novou budovu v Jinonicích

  • 15. října 2019,
  • 8:19,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Areál Univerzity Karlovy v Jinonicích prochází změnami. Tento týden zástupci města a univerzity poklepali na základní kámen polyfunkční přístavby, která v prostoru univerzity vyroste. Kromě nové budovy proběhnou v areálu například opravy komunikací a terénní úpravy. Hotovo by mělo být v říjnu příštího roku.

Reklama

Modernizace areálu Univerzity Karlovy v Jinonicích odstartovala. Poklepáním na základní kámen se rozběhly práce na výstavbě nové multifunkční budovy, která bude napojena na stávající univerzitní objekty.

"My jsme chtěli postavit novou budovu, konkrétně polyfunkční budovu, která bude knihovnou, zároveň místem, kde se mohou studenti potkávat, diskutovat spolu a podobně. A dostavět ji k tomu stávajícímu areálu především proto, že jako dynamicky se rozvíjející Fakulta sociálních věd už nemáme prostor. A pevně věříme, že vše dostavíme včas, aby sem mohli první studenti nastoupit v zimním semestru 2022/2023," řekla Alice Němcová Tejkalová, děkanka Fakulty sociálních věd UK.

"Pro mě, jako pro radního hlavního města Prahy i absolventa této fakulty, je to opravdu mimořádný počin, protože doposud v této budově sídlily 3 fakulty UK. Touto přístavbou dojde ke sjednocení toho, že tady bude působit Fakulta sociálních věd a ty budoucí studenti budou mít trochu lepší možnosti toho studijního vyžití, zázemí," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Podle plánu se navíc přesune silniční napojení na parkoviště s více než 80 místy rovnou do Tyršovy ulice, kde vznikne nová křižovatka.

"Laicky řečeno, ten objekt se nebude objíždět zprava, bude se objíždět zleva. V podstatě se nyní ten objekt objíždí a na parkoviště se vjíždí ze slepé ulice. Tentokrát to bude příjezdem novou křižovatkou a bude se projíždět přes parkoviště, protože ta stávající cesta bude zastavěna tou přístavbou," řekl Jan Kindermann, manažer projektu.

Kromě dostavby a rekonstrukce počítá univerzita také s výměnou mobiliáře a nákupem nových počítačů. Investici za zhruba 0,75 miliardy pokryjí z 95 % dotace z EU.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu