• Načítám...
>

Stavba nové lávky v pražské Troji se zdrží

  • 15. října 2019,
  • 18:21,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Zahájení stavby nové lávky v Troji, se kterou se mělo začít v pondělí 14. října, se zdrží. Může za to administrativa. Zdržení by ale mělo být pouze v rámci několika dnů a nemělo by stavbu mostu výrazně ovlivnit.

Reklama

Trojská lávka se zřítila v prosinci 2017. Výstavba té nové teď bude mít několikadenní zpoždění.

"Ta výstavba se opozdí. Plánujeme pouze o několik málo dní. Jedná se skutečně pouze o drobné administrativní zdržení. My jsme za hlavní město zcela připraveni, čekáme ale na poslední souhlas od Povodí Vltavy," řekl Vít Hofmann, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

"Nám Magistrát hl. m. Prahy nedodal včas dokumenty, které jsme od něj s velkým předstihem požadovali. Hovořím zde např. o úpravě majetkoprávního vypořádání ke stavbě, o souhlasu Dopravního úřadu, a některé další dokumenty, které jsme si vyžádali už listopadu loňského roku, které jsme obdrželi teprve ve středu 8. října," řekl Hugo Roldán, tiskový mluvčí Povodí Vltavy.

K těmto dokumentům teď Povodí Vltavy musí vypracovat odborné stanovisko. To zabere minimálně několik dní. Až pak se může se stavbou oficiálně začít.

anketa

V každém případě podle vedení magistrátu by několikadenní administrativní zpoždění nemělo mít výrazný dopad na dokončení nové lávky a neočekává se ani prodražení stavby. Město by za novou lávku mělo zaplatit 130 milionů korun.

"Nová lávka bude oproti té původní rozhodně širší, bude po ní moci projet např. i sanita nebo obecně vozidla IZS. Stejně tak bude pro pěší i pro cyklisty. Změna by měla být i v tom, že bude vystavěná tak, aby do ní voda nezatékala a byla tak zajištěna její co největší životnost," řekl Vít Hofmann.

Problémy s mosty jsou v Praze dlouhodobě. Ve špatném stavu je jich hned několik. TSK zkoumá jejich stav. Jen v loňském roce musel být na několik týdnů uzavřen pro MHD a auta Libeňský most a v plánu je nyní i jeho celková rekonstrukce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu