• Načítám...
>

Na Rohanském ostrově vyroste nová čtvrť

  • 16. října 2019,
  • 8:40,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Rohanský ostrov by se měl v budoucnu proměnit v novou pražskou čtvrť. Ta nabídne tisíce nových bytů, kancelářské prostory a také jeden z největších parků v Praze. Podobu ostrova tento týden představil Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy.

Reklama

Na Rohanském ostrově postupně vznikne nová pražská čtvrť. Budoucí podobu prostoru představil IPR hl. m. Prahy. Studie předpokládá, že na území vyroste až 1800 nových bytů, kancelářské prostory a jeden z největších parků v Praze.

"Dnes je to tak trochu území nikoho. Počítáme, že ve velké části území vznikne bytová zástavba a nějaká administrativní. Ve druhé části území vznikne velké rekreační území Rohanský ostrov. Můžeme si pod tím představit městský park, podobně jako Stromovka, možná trochu divočejší. Bude snaha se vrátit trochu, alespoň v některých aspektech, do té původní říční krajiny. Dnes je to území, které už je od stavby metra zavrženo do jednoho územního celku a obnovuje se tam ostrov, který tam po staletí byl," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy.

Z lokality povede také nový most, který spojí břehy Vltavy. Zatím ale není jasné kde bude stát. Územní studie navíc nepočítá s tramvajovou tratí, která by ale podle IPR neměla na mostě chybět.

"Máme na to studii zpracovanou od ROPIDu, regionálního organizátora PID, s tím, že by to ulehčilo propojení tramvajových linek v centru města a zase by to nějakým způsobem stabilizovalo tramvajovou síť, která obzvlášť v tom centru města je dnes na hraně kapacit. A vedla by tam jedna trvalá denní linka," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Jak se bude území Rohanského ostrova vyvíjet si mohou návštěvníci prohlédnout přímo v pražském CAMPu, kde probíhá až do 20. prosince výstava studijních plánů a vizualizací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu