• Načítám...
>

Praha zohlednila petice proti výstavbě na Petříně

  • 16. října 2019,
  • 8:48,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Autoři petice za zákaz výstavby na Petříně jsou nespokojení. Město prý nadále počítá s výstavbou technického zázemí pro údržbu s veřejnými toaletami. Vedení Prahy přitom začátkem týdne avizovalo, že vyjde petentům vstříc.

Reklama

Magistrát hl. m. Prahy se zabýval peticemi, které stojí proti výstavbě na Petříně. V těchto dnech totiž ve Velké strahovské zahradě započaly práce na výstavbě technického zázemí a veřejných toalet. Místní se proti výstavbě postavili. Některé jejich připomínky se město rozhodlo vzít v potaz.

"Nebude realizován takový ten historický průchod ve zdi z ulice Úvoz. Zároveň bude i na návrh petentů snížena plocha těch zpevněných ploch přibližně o 30 metrů čtverečních. Podle petentů jde ale pouze o kosmetické změny. Petřín je zapsán na seznamu UNESCO. Je to vzácná historická a kulturní památka. V Metropolitním plánu je prý Petřín uveden jako zastavitelná plocha. Místní se proto bojí, že o Petřín tak, jak ho znají, přijdou," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Ty změny, které teď navrhuje pan náměstek Hlubuček, spočívají v tom, že tady na té terase by měla růst tráva a že nebude probourán vchod do zdi Úvoz, který stejně při stavebním povolení vydaném může být udělán kdykoliv za jedno odpoledne," řekla Romana Ertlová, iniciátorka petice.

Po obdržení petice nechal magistrát výstavbu zastavit, aby se seznámil s argumenty petentů. Celý projekt prý znovu projednal s projektanty i investorem. V tuto chvíli má technické zázemí znovu zelenou.

"Rada se seznámila se situací, která tam v současné době je, vzala ji na vědomí, vzali jsme na vědomí i nové stanovisko Prahy 1, která souhlasí s pokračováním projektu. A rada dnes taktéž deklarovala, že souhlasí s pokračováním projektu," řekl Petr Hlubuček.

Unikátní divoká příroda na Petříně podle odborníků dokládá svůj vývoj až do pravěku. Petenti tak požadují zastavení realizace výstavby. Obě petice budou projednávat na čtvrtečním zastupitelstvu. Situaci budeme nadále sledovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu