• Načítám...
>

Klub mladých diváků nabízí divadelní zážitky

  • 16. října 2019,
  • 8:55,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

14 tisíc členů a zhruba 400 škol. Takové je zapojení do Klubu mladých diváků. Klub nabízí vstup na divadelní představení za výhodnou cenu. Zároveň ale pořádá debaty k představením a to jak s tvůrci, tak i odbornou veřejností.

Reklama

Klub mladých diváků láká teenagery k návštěvě divadelních představí. Letos tento klub oslavil již 55. výročí založení.

"Přivádíme mladé lidi do divadla. Děláme takový komplexní servis. Do našeho klubu se mohou přihlásit školní skupiny z 2. stupně základních škol nebo středoškoláci ze všech druhů středních škol. Máme přibližně 14 tisíc členů, spolupracujeme zhruba se 400 školami nejen z Prahy, také se všemi školami, které dojedou do Prahy do divadla," řekla Barbora Mitošinková, vedoucí KMD.

Studenti mohou za jednu sezónu navštívit 3 až 6 představení. A to za velmi výhodnou cenu. Zároveň se mladí diváci podívají na to nejlepší, co pražská divadla nabízejí.

"Spolupracujeme zhruba se 60 divadly, ať už jsou to Městská divadla pražská, Národní divadlo, Divadlo Na Vinohradech, Švandovo divadlo, i menší scény jako Vila Štvanice nebo klubové scény, např. MeetFactory. Ten výběr je široký a to je naše velká výhoda," řekla Barbora Mitošinková.

Do budoucna by se měly např. rozšiřovat klubové aktivity.

"Vidíme, že naši diváci mají velký zájem chodit do divadla a je vždy moc fajn, když je možnost chodit do nějaké besedy nebo úvodu před představením. Velmi oblíbená jsou také setkání s učiteli. Rádi bychom rozšířili naši členskou základnu, jakkoliv je velká, a pořád pracovali na zkvalitňování našich služeb," řekla Barbora Mitošinková.

A jak vnímají divadlo členové Klubu mladých diváků?

anketa

Klub mladých diváků vznikl v roce 1964 při filmovém klubu. U jeho zrodu stáli např. Jan Werich a Miroslav Horníček. Zřizovatelem klubu je hlavní město.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu