• Načítám...
>

Pražští záchranáři překonali rekord v resuscitaci

  • 17. října 2019,
  • 8:23,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Pražští záchranáři a dobrovolníci si připsali republikový rekord. Podařilo se jim poskytovat nepřetržitou resuscitaci celkem 7 hodin a 11 minut. Akce se pod dohledem záchranářů účastnili dobrovolníci z řad kolemjdoucích Pražanů.

"My se snažíme kromě té kontinuity nepřetržité resuscitace dodržovat i ty zásady, což je absolutně klíčové. Tedy nejen, že si musíte převzít tu resuscitaci, ale musíte ji provádět kvalitně. Správná hloubka, frekvence a hlavně ji potom nepřerušit. Klíčová věc je držet vaše ruce propnuté, natažené v loktech tak, aby nebyly pokrčené. Celou vahou horní poloviny těla se naklonit nad toho postiženého a kolmo dolů ten hrudník stlačovat," řekla Jana Poštová, tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy.

Pokud by se štafeta dobrovolníků přerušila, pokus o překonání 6 hodin dlouhého rekordu, který drží záchranáři z Jihomoravského kraje, by se nezdařil. Naštěstí byli ale připraveni kdykoliv resuscitaci převzít sami pražští záchranáři.

"Pokusili jsme se návštěvníky a Pražany pozvat prostřednictvím sociálních sítí. Ale spoléháme i na to, jak je to v běžném životě, že budou Pražané ochotní. To znamená, že chodíme ven a aktivně je oslovujeme, vysvětlujeme jim tu důležitost a to, co tady děláme, a opravdu se aktivně zapojují," řekla Jana Poštová.

anketa

Akce s názvem Přidej ruce se konala v rámci světového Dne záchrany života a podpořil ji také Magistrát hl. m. Prahy. Akce se zúčastnilo na 200 dobrovolníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu