• Načítám...
>

Hokejista a tatér má v Praze 6 výstavu

  • 17. října 2019,
  • 8:31,
  • PRAHA 6,
  • Ladislav Jakub

Pozor, dveře se zavírají. To je název nové výstavy v Galerii Villa Pellé v Praze 6. Nejde ale o žádnou výstavu z pražského metra, ale vystavená jsou díla bývalého juniorského reprezentačního hokejového brankáře a také tatéra Lukáše Musila. Umělce žijícího střídavě v maďarské metropoli Budapešti a Praze si šestá městská část velmi cení a tak mu nabídla několik prostor.

Reklama

Musa neboli Lukáš Musil je bývalý špičkový tatér a bývalý juniorský hokejový reprezentační brankář. A dnes také uznávaný malíř. Žije částečně v Maďarsku, je to ale břevnovský rodák. Jeho nejnovější výtvarnou tvorbu z posledních 4 let až do konce listopadu vystavuje galerie Villa Pellé v Praze 6.

"Galerie Villa Pellé hledá prvoligové a progresivní tvůrce. A Lukáš Musil bezesporu patří mezi ně," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

"Ty věci, které jsou za námi, série tváří, se hodně zabývají takovým archetypem v nás. Tím, co vlastně můžeme najít pod povrchem. Že si nasazujeme ty masky nebo nám je nasazuje společnost. My je neradi sundaváme, protože je to nepohodlné, možná si udržujeme nějaký pocit bezpečí," řekl Lukáš Musil, vystavující výtvarník.

Lukáš Musil často používá sprej na kožence nebo na textilní kůži. To je i případ série tváří.

"Ta série vedle těch velikánských květů spíše odkazuje právě k tomu, jak ten květ vlastně odumírá, odchází, ale že ta krása neodejde s tím odumřením, že si ji zachováváme my v sobě samotných," řekl Lukáš Musil.

Výstavě je věnováno hned několik pater.

"Tou výstavou prochází jedna dlouhá linka, která je takový neuzavřený kruh. Vrcholí to tady na půdě instalací," řekl Lukáš Musil.

"To, co mě tam opravdu zajímá, je ta metamorfóza, že se někdo z hokejového brankáře, a ne ledajakého, ale prvoligového, promění v tatéra, ze kterého se stane výtvarníkem," řekl Jan Lacina.

Výstava Lukáše Musila potrvá tady v galerii Villa Pellé tady v Praze 6 do 24. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu