• Načítám...
>

Michaela Krausová končí jako předsedkyně klubu

  • 17. října 2019,
  • 9:00,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Michaela Krausová už není předsedkyní zastupitelského klubu Pirátů. Dobrovolně odstoupila poté, co se dostaly na veřejnost informace o tom, že se tajně scházela s manažerem reklamní společnosti JCDecaux Tomášem Tenzerem.

"Já jsem samozřejmě nic nelegálního ani neetického neudělala. Společnosti JCDecaux jsme neposkytli absolutně žádnou výhodu, naopak jsme zrušili nevýhodnou smlouvu za 80 milionů, ušetřili jsme tak Pražanům 80 milionů ročně vypovězením této smlouvy. A kvůli tomu, aby Pirátská strana, potažmo i naše dobře fungující koalice, nebyla nadále do těchto kauz zatahována, tak jsme se rozhodla rezignovat na pozici předsedkyně klubu a zůstat řadovou zastupitelkou tady na magistrátu," řekla Michaela Krausová, bývalá předsedkyně zastupitelského klubu.

Společnost JCDecaux před volbami poskytla slevu na reklamní kampaň strany. Opoziční politici tak mají obavu, aby nebyla firma nějak zvýhodněna u zadávání zakázky týkající se městského mobiliáře.

"Tím, že paní Krausová rezignovala, přiznala, že tam něco nebylo v pořádku, že se tady něco děje, protože ještě včera i pan předseda Pirátské strany Bartoš ji obhajoval a říkal, že je vše v pořádku. Stejně tak i její partner pan Michálek. A najednou přišla znenadání tato rezignace," řekla Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu.

Pirátská strana s odstoupením Michaely Krausová nesouhlasila. Bývala předsedkyně zastupitelského klubu ale na své rezignaci trvala. Novou hlavou klubu byl zvolen Viktor Mahrik.

"Mě mrzí, že naše předchozí předsedkyně rezignovala na tu pozici. Vzal jsem to na vědomí a byl jsem klubem zvolen jako nový předseda zastupitelského klubu," řekl Viktor Mahrik, předseda zastupitelského klubu.

Michaela Krausová schůzky neuvedla do databáze Pirátů, kam se zapisují veškerá setkání pirátských politiků a s lobbisty a manažery. Prý šlo pouze o soukromé schůzky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu